Abiznis

''Gradska uprava maksimalno posvećena biznis zajednici''

Uprava Glavnog grada, u saradnji sa nadležnim državnim institucijama, kontunuirano posvećeno radi na unapređenju poslovnog ambijenta jer je Podgorica prepoznata kao privlačna investiciona destinacija. To je saopšteno na sastanku predstavnika Glavnog grada i  Evropske komisije koji borave u Crnoj Gori u kontekstu dijaloga o ekonomskom upravljanju.
''Gradska uprava maksimalno posvećena biznis zajednici''
Portal AnalitikaIzvor

Pojedine teme o kojima se razgovaralo tokom sastanka odnosile su se na ključne izazove u regulatornom/poslovnom okruženju i otklanjanju biznis barijera.

Predstavnika Evropske komisije Kristofa Žureka interesovalo je kakav je odnos Glavnog grada i biznis zajednice. Predstavnici Glavnog gradasu saopštili da je prisutna stalna posvećenost na unapređenju poslovnog okruženja i otklanjanju biznis barijera, naglašavajući da će na taj način u velikoj mjeri  biti olakšano njihovo poslovanje.

Predstavnica Sekretarijata za finansije Snežana Popović kazala je tokom sastanka da je ovogodišnji budžet Glavnog grada preko 75 miliona eura i da se najveći njegov dio odnosi na kapitalni budžet. Kako je dodala projektovani plan prihoda je već ostvaren i biće premašen.

Evropske zvaničnike zanimale su i administrativne procedure i rokovi, transparentnost rada lokalne vlasti kao i sektor oporezivanja i prihoda.

Direktor Uprave lokalnih javnih prihoda Milan Šupić rekao je tom prilikom da su naplate lokalnih prihoda na zadovoljavajućem nivou. Posebno je istakao trend rasta naplate iz godine u godinu.

Predstavnicima delegacije Evropske Komisije saopšteno je da će uoči obilježavanja 19. decembra – Dana oslobođenja Podgorice, biti organizovan Prvi Podgorica Investicioni Forum, a glavni razlog je veliko interesovanje potencijalnih investitora da svoj kapital ulože u Podgoricu i pokrenu različite vrse biznisa.

Portal Analitika