Fudbal

Šokantna ispovijest: Legendarnog golmana jedno DA dijelilo od ubistva

Devedesete godine u Južnoj Americi bile su turbulentne. Tanka je linija bila između života i smrti, pa se tako desilo da je kolumbijski defanzivac Andres Eskobar ubijen zbog autogola na Mundijalu u SAD 1994. godine, kojim je njegova selekcija eliminisana iz daljeg takmičenja...
New Straits Times
New Straits Times
Sportski portali Izvor

Ista sudbina tri godine kasnije mogla je da zadesi i legendarnog paragvajskog golmana Hosea Luisa Čilaverta, što je u šokantnoj ispovijesti, poslije 22 godine, otkrio nekadašnji kolumbijski reprezentativac Faustino Asprilja u velikom intervjuu za Telepacifiko, povodom njegovog 50. rođendana.

Naime, tokom utakmice dvije selekcije u kvalifikacijama za SP u Francuskoj, Asprilja i Čilavert su došli u sukob zbog kojeg su obojica zaradili crvene kartone, da bi paragvajski golman prilikom izlaska sa terena prišao Asprilji u udario ga šakom po licu. Tada je na terenu nastao opšti metež, u koji su morali da se uključe i specijalci, ali prava drama nastala je nekoliko sati nakon meča.

- Kada se meč završio zazvonio mi je telefon. Javljam se, zovem me Hulio Fijero, jedan od najvećih narkodilera u Kolumbiji. Rekao mi je da hitno dođem u njegov hotel – ispričao je Asprilja, dodavši da je na mjesto sastanka otišao sa saigračem Viktorom Aristizabalom.

- Treba mi samo tvoje odobrenje. Dvojica mojih ljudi će ostati ovde u Asunsionu i ubiće onog debelog Čilaverta – bila je poruka od Fijera.

Asprilja je bio u šoku, iako zamjeranje takvim ljudima u to vrijeme nije bila najpametnija stvar koju možete da uradite, napadač je hrabro istupio:

- Molim? Vi ste ludi! To bi bio kraj kolumbijskog fudbala. To ne smije da se dogodi. U fudbalu, što se desi na terenu, ostaje na terenu. Pomirili smo se, tu se sve završava – rekao je Asprilja i na taj način spasio život Čilavertu.

 

 

Portal Analitika