Kultura

Koncert Duvačkog i Gudačkog ansambla u Tivtu

U četvrtak, 14. decembra 2019, sa početkom u 20 časova, Duvački i Gudački ansambli Crnogorskog simfonijskog orkestra održaće koncert u Centru za kulturu Tivta, a dan kasnije i u Crnogorskom narodnom pozorištu (20 časova).
Koncert Duvačkog i Gudačkog ansambla u Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

Na repertoaru Duvačkog ansambala naći će se „Uvertira“ iz operete „Slijepi miš“ Johana Štrausa II (u aranžmanu Andreasa N. Tarkmana) i „Persijska svita“ francuskog kompozitora Andrea Kaplea. Duvače će predvoditi gostujući dirigent Feliks Rengli, renomirani švajcarski flautista i profesor na univerzitetima za muziku u Frajburgu (Njemačka) i Bazelu (Švajcarska).

Gudački ansambl će potom izvesti „Četiri godišnja doba u Buenos Ajresu“ čuvenog argentinskog kompozitora Astora Pjacole, a solističku dionicu  tumačiće Mirka Šćepanović - violinistkinja i umjetnička direktorka Muzičkog centra Crne Gore.

Koncerti će imati umjetničko-edukativni karakter budući da će pored izvođenja, publika biti u prilici i da se upozna sa načinima primjene citatnosti u djelu „Četiri godišnja doba u Buenos Ajresu“ A. Pjacole, koje je za solo violinu i gudački ansambl aranžirao Leonid Desjatnikov.

Portal Analitika