Politika

Brajović čestitao Dan prijestonice

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je građanima i lokalnom rukovodstvu Dan Prijestonice 13. novembar.
Brajović čestitao Dan prijestonice
Portal AnalitikaIzvor

„Dan Prijestonice 13. novembar, važno je obilježje oslobođenja grada 1944. godine i početka novog doba oporavka i razvoja Cetinja. Više od hiljadu života koje je tokom Drugog svjetskog rata za slobodu dalo stanovništvo cetinjskog sreza, obavezuju nas na istorijsko pamćenje i njegovanje vrijednosti za koje su se borili.  Građani Prijestonice dostojni su nastavljači slobodarskog crnogorskog Cetinja, ali i prethodnog bogatog istorijskog nasljeđa ovoga grada''- naveo je on i dodao:

''Danas je Cetinje univerzitetski centar umjetnosti, nezaobilazna turistička destinacija, sa potencijalom da postane perspektivni privredni ambijent za preduzetnike iz zemlje i inostranstva. Uz podršku države, realno je očekivanje da Prijestonica u periodu pred nama bilježi sve bolje ekonomske pokazatelje, a time i postane sve ugodnije mjesto za život svojih građana. Čestitam Dan prijestonice Cetinje“- navedeno je u četitku Brajovića.
 

Portal Analitika