Politika

Demokrate izlaze iz koalicije u Budvi, a ostaju u vlasti?

Demokratska Crna Gora će danas napustiti vladajuću koaliciju u Budvi, ali će ostati u vlasti do eventualnog formiranja neke nove većine u lokalnom parlamentu, saznaju Dnevne novine iz dobro obaviještenih izvora.
Demokrate izlaze iz koalicije u Budvi, a ostaju u vlasti?
Dnevne novineIzvor

Ova odluka će biti donesena na današnjoj sjednici Opštinskog odbora Demokrata i ona podrazumijeva da ova partija više neće učestvovati u koalicionim dogovorima, već će i u opštinskom parlamentu djelovati isključivo prema svojim principima.

Demokrate će zadržati mjesto predsjednika Skupštine opštine Budva i potpredsjednika opštine, kao i ostala funkcionerska mjesta dok, kako kažu, ne bude eventualno stvorena nova većina.

“Mjesta u vlasti zadržavamo isključivo da grad ne bismo predali u ruke Demokratskoj partiji socijalista. U slučaju da naši bivši koalicioni partneri naprave neki politički dogovor i lokalna skupština dobije neku novu većinu, koja će zahtijevati smjenu naših kadrova, to više neće biti naš problem”, kazao je izvor Dnevnih novina iz vrha budvanskih Demokrata, koji nije želio da mu objavljuju ime.

Podsjetimo, Demokrate su već najavile mogućnost izlaska iz koalicije nakon sjednice lokalnog parlamenta 21. oktobra, na kojoj su preglasani prilikom odlučivanja o DUP-u Bečići.

Po završetku sjednice na kojoj su odbornici DPS-a, SD-a i DF-a glasali protiv stavljanja van snage DUP-a Bečići, potpredsjednik Demokrata Dragan Krapović je izjavio da je činjenica da je nakon ovakvog postupka u Skupštini opštine Budva pobijedila “građevinska mafija” i sunovrat ovoga grada.

“Moj lični stav je da ja ne mogu biti u koaliciji sa ‘građevinskom mafijom’ i ne mogu biti u kaoaliciji sa DPS-om, niti mogu dozvoliti da neko ko je dio većine bude kontinuirano preglasavan DPSom od strane onih sa kojima činim većinu. Tako da to je, što se mene lično tiče, definitivan stav”, poručio je tada Krapović.

Izlazak iz vladajuće koalicije se dešava tek danas jer Demokrate još nijesu bile zaokružile partijsku infrastrukturu u Budvi.

Današnjom sjednicom Opštinskog odbora taj posao je završen i prva odluka je napuštanje vladajuće koalicije.

Portal Analitika