Zanimljivosti

Mjesecima puštao jednu istu pjesmu, prijeti mu zatvor

Muškarac iz Velike Britanije mogao bi da završi iza rešetaka zbog preglasnog slušanja muzike. 
Mjesecima puštao jednu istu pjesmu, prijeti mu zatvor
dnevnik.hr/daily mailIzvor

Od početka ove godine susjede u zgradi maltretirao je slušajući jednu te istu pjesmu.

Klajd Tejlor, koji živi nedaleko od Mančestera, mogao bi završiti u zatvoru jer je od početka godine neprestano glasno slušao pjesmu Born Slippy grupe The Underworld.

Policija je 55-godišnjaka više puta upozorila da stiša muziku. Kako piše Daily Mail, njemu su već dva puta oduzeli stereo opremu, zvučnike, televiziju s velikim ekranom, pojačala i električnu gitaru u namjeri da ga zaustave u puštanju pjesme, no on bi svaki put zamijenio opremu novom i nastavio da je pušta do ranih jutarnjih sati.

Zbog toga su preduzete drastične mjere, pa mu je sud zabranio ''puštanje muzike na nivou koja se može čuti izvan objekta''.

Prekršajni sud u Mančesteru saopštio je da se buka mogla čuti i radnim danima i vikendom.

Sud je izdao prvi nalog za kaznu protiv zakonom dopuštene buke.

Ova ''kazna'' traje pet godina, a sudije su ga upozorile da, ako prekrši naredbu, može biti uhapšen i završiti u zatvoru.

Kako piše Daily Mail, Dejvid Lankaster, član vijeća za zaštitu okoline i sigurnosti u Salfordu, rekao je da je ovo slučaj bez presedana.

"To se moglo izbjeći uz malo dobrosusjedskog razgovora. Da je ispunio prvi ljubazan zahtjev i stišao muziku, ništa od ovoga ne bi bilo potrebno'', kazao je. 

Pjesmu kojom je muškarac mjesecima maltretirao susjede proslavio je poznati film Trainspotting. 

Portal Analitika