Fudbal

Bajern pregazio Dortmund, Levandovski je najbolja "devetka" na svijetu

Njemački derbi "Klasiker" trebalo je bude borba dva najveća kluba u Bundesligi, ali je ponovo postojao samo jedan – Bajern Minhen. Bavarci su deklasirali Borusiju Dortmund rezultatom 4:0 i pokazali da je šok terapija, odnosno odlazak Nika Kovača, urodila plodom.
Foto: DPS / bild.de
Foto: DPS / bild.de
RTSIzvor

Bajern je na najbolji mogući način prebolio ubjedljiv poraz od Ajntrahta (5:1) u utakmici u kojoj je ponovo briljirao Robert Levandovski.

Poljski centarfor je bio dvostruki strijelac, što znači da je postizao golove na svih 11 utakmica u domaćem šampionatu. Skupio ih je 16, a u svim takmičenjima je čak 23 puta pogađao protivničke mreže.

To nikome nije pošlo za nogom još od Gerda Milera, pa Robert pokazuje da je bez dileme najbolja "devetka" na svijetu.

On je mrežu bivšeg kluba pogađao u 17. i 76. minutu, dok su debakl najvećeg rivala kompletirali Serž Gnabri i Mats Humels, autogolom u finišu susreta.

Levandovski je inače postigao 12 pogodaka protiv Borusije na "Alijanc areni", a samo u dva meča u Bundesligi protiv njih nije bio strijelac.

Ovim trijumfom ekipa koju privremeno vodi Hans-Diter Flik sada je treća na tabeli sa 21 bodom, jednim manje od proplasirane Borusije Menhengladbah.

Dortmund je dva mjesta niže sa dva boda manje od Bavaraca.

Bajern ulazi u formu pred gostovanje Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona, koje je na programu 26. novembra.

Portal Analitika