Fudbal

Direktor Budućnosti u klinču sa novinarima

Pres konferencija Budućnosti povodom predstavljanja trenera Mladena Milinkovića na startu je krenula u neočekivanom smjeru – tek što je dobio uvodnu riječ, izvršni direktor kluba Nemanja Ivanović spočitao je novinarima na izvještavanju posljednjih dana.
Direktor Budućnosti u klinču sa novinarima
ArenaIzvor

Konkretno – sve ono što se pisalo i pričalo od smjene Branka Brnovića do imenovanja njegovog nasljednika.

Ivanoviću se nijesu dopale pojedine medijske konstatacije, pogotovo činjenica da se u prvi plan isticalo kako je Milinković ispao u treću ligu sa Sirijanskom, a nijesu se veličali njegovi uspjesi.

Pod uspjesima podrazumijeva da je novi kormilar “plavih” uveo Radnik iz Surdulice u prvu ligu Srbije, da je sa Drinom bio na pragu Premijer lige BiH, ali mu nije dozvoljeno da posao dovrši do kraja, da je dobro radio u albanskom Luftetariju, bio strateg Kukešija, Igala, Loznice, Radničkog Stobeks, BSK Borče, Kešle iz Azerbejdžana, te naposljetku Sirijanske koja se preselila u treći rang takmičenja u Švedskoj.

Trenerska karijera Milinkovića nije adekvatno propraćena u domaćim medijama i krenu Ivanović da podučava novinare kako treba da pišu.

“Zamolio bih vas, predstavnike sedme sile, kako sebe volite da nazivate, za objektivnost u radu, prije svega zbog momenta u kojem predstavljamo novog šefa. Upravni odbor je donio odluku o raskidu saradnje sa doskorašnjim šefom stručnog štaba Brankom Brnovićem, kojem se zahvaljujem na saradnji i želim puno sreće u daljem radu. Osvrnuo bih se na po malo maliciozno pisanje pojedinih medija. Imali ste dovoljno vremena od momenta kada je procurilo ime Mladenovo kao novog šefa stručnog štaba da provjerite o kome je riječ. Ali, isto tako, ste potrčali, većina vas, da naglasite da je ispao sa Sirijanskom u treću ligu Švedske, a niko od vas nije naglasio da je čovjek bio proglašen najboljim trenerom Albanije, da je sa manje ili više uspjeha vodio klubove iz regiona, već je nekako u prvi plan nametnuto to ispadanje iz druge lige. Siguran sam da smo napravili dobro rješenje, a vrijeme će pokazati da li je Upravni odbor donio odluku kakva je trebala da bude. Sada smo svi na udaru kritika i mi smo tu da branimo odluku. Mladenu poručujem da će imati punu podršku i samostalnost u radu, te da će u svakom momentu, kako igrači tako i on, imati najbolje uslove za rad u državi. Digli smo malo talasa odlukom o smjeni Brnovića, međutim – ne bih tražio glavu gospodina Milinkovića poslije prvog poraza ili poslije prve loše igre. Svaki proces koji se započne može da ponese i neke negativne momente, ali mi smo sigurni da ćemo ići naprijed”, rekao je Ivanović, a potom se obratio novom treneru:

“Mladene, dobrodošao u klub, želim ti puno sreće i da ostaviš dobar trag”, kazao je izvršni direktor Budućnosti.

Je li odluka o smjeni Brnovića bila jednoglasna?

“Odluka je donešena. Vrijeme će pokazati da li je ispravna ili nije. Lekcije ne držim, samo sam konstatovao stanje koje je bilo vrlo evidentno u proteklom periodu. Ne znam kako pojedini mediji koji su na zubu imali Branka Brnovića sve vrijeme, istog dana promijeniše se i postadoše njegovi najveći zaštitnici”, odgovorio je Ivanović.

Da li vam to nešto govori?

“Ne, ne”, kazao je Ivanović.

Prije nešto više od mjesec Brnović je izgubio derbi od Sutjeske 4:1, dobio osam utakmica suspenzije, potom je ekipa remizirala sa Iskrom (2:2), pala na drugo mjesto. Nova uprava, na čelu sa predsjednikom Veselinom Mijačem, tada je dala punu podršku šefu stručnog štaba.

Od tog momenta, Budućnost je nanizala četiri pobjede, vratila se na čelo prvoligaškog karavana i prošla u Kupu. Uslijedila je smjena Brnovića kada je bio u najboljem momentu sezone.

Što se zapravo desilo između tako kontraditktornih odluka, budući da je sportski direktor Zvezdan Milošević rekao da nema veze sa tim stvarima, a na njegov prijedlog je doveden Milinković?

“Nova uprava je došla, radi se svakodnevno, odluka je takva kakva je. Bez imalo lažne skromnosti, mogu samo da kažem da će vrijeme pokazati rezultate. Ne kažem da ćemo napraviti čudo sa novim trenerom, ali moramo stati svi iza odluke koju smo donijeli”, rekao je Ivanović.

Budućnost je sa Milinkovićem potpisala ugovor do kraja sezone.

“Najlakše je produžiti ugovor. Mnogo lakše nego da isplaćujemo obaveze iz dugoročnih saradnji”, zaključio je Ivanović.

Portal Analitika