Region

Sraman pokušaj Šešelja da opravda seksualnog nasilnika Jutku

"Seksualno uznemiravanje, maltretiranje, spopadanje, mobingovanje... sve je dozvoljeno, ako imate testosterona".
Sraman pokušaj  Šešelja da opravda seksualnog nasilnika Jutku
Portal AnalitikaIzvor

Ovako je, ugrubo, sramna poruka lidera SRS Vojislava Šešelja, poslanika u Skupštini Srbije, koji je juče bio podrška na suđenju sada već bivšem predsjedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki optuženom upravo za seksualno uznemiravanje nekadašnje sekretarice Marije Lukić.

Osuđeni ratni zločinac Šešelj, koji se juče pred sudom u Kruševcu pojavio kao Jutkin pravni savjetnik, i koji je izbačen u nekom trenutku iz sudnice, nakon saslušanja svjedoka na suđenju pokušao je u svom toksičnom stilu da, valjda, odbrani svog prijatelja, seksualnog napasnika Jutku.

Svojom izjavom Šešelj je  pokazao da je prost, primitivan.. Ali, daleko veći problem je poruka koju je poslao javnosti i kojom je praktično pokušao da opravda seksualno nasilje.

- I svaki put kad muškarac pomisli na seks, na ljepotu žene, kad lascivno nešto kaže ili ponudi, ili tako dalje, odmah organizam pojačava lučenje testosterona - počeo je Šešelj svoju trijadu.

Onda se osvrnuo na 15.000  poruka koje je Jeličić poslao Mariji Lukić.

- Da je on zaista u dvije godine samo njoj poslao 15.000 tih poruka, njemu bi trebalo dvije tone testosterona da izluči. To je apsolutno nemoguće, to je bilološki nemoguće - rekao je Šešelj između ostalog, što su oni koji ga podržavaju pozdravili uz smijeh i aplauze.

Šešeljev potez, kao i skandiranje i smijeh njegovih pristalica šamar su u lice svim žrtvama, kako Milutina Jeličića Jutke, tako i seksualnog nasilja, pa i ženama uopšte. Pitanje je samo dokle će Šešelju i sličnima biti omogućeno da, bez ikakvih sankcija, truju javnu sferu svojim opasnim, mizoginim i agresivnim stavovima.

Portal Analitika