Košarka

Budućnost i dalje bez pobjede, Unikaha slavila u posljednjim sekundama

Košarkaši Budućnost Volija poraženi su večeras u Podgorici od španske Unikahe 82:81, u utakmici šestog kola D grupe Eurokupa.
Budućnost i dalje bez pobjede, Unikaha slavila u posljednjim sekundama
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski prvak upisao je šesti poraz i izgubio i teorijske šanse za Top 16.

Budućnost je 32 sekunde prije kraja imala četirk poena prednosti (81:77), ali je dozvolila rivalu da serijom od 5:0 napravi preokret i dođe do pobjede.

Domaćin je imao posljednji napad i 2,2 sekunde da dođe do pobjede, ali je šut Luke Božića završio na obruču.

Najzaslužniji za peti trijumf domaćina bio je Aleks Tupan sa 17 poena.

U ekipi Budućnosti najbolji je bio Džastin KObs sa 26, dok je Skot Bamfort ubacio 18 poena.

Osvrt

Posljednja četvrtina: Na sedam minuta do kraja meča Budućnost je imala tri poena prednosti. Gerun i Marin su pogađali jedan za drugim ali je Budućnost na 76:72 odlijepio Kobs trojkom. Šehoviću je sviran novi faul što je iskoristio Gerun da ponovo približi Unikahu. Na pet minuta do kraja meča Budućnost vodi sa dva poena 76:74.

Šehoviću je ponovo sviran faul što je iskoristio Ejdžim za 76:75. Ipak napad kasnije Kobs je vidno fauliran prilikom šuta za tri poena, ali su sudije imale drugačije mišljenje. Nakon protraćenog napada Unikahe, Kobs pogađa za dva poena. 78:75 na tri i po minuta do kraja.

Nakon par minuta jalovih napada uslijedio je foto finiš. Prvo je Nikoliću sviran faul u napadu što je iskoristila Unikaha da se opet približi na svega jedan poen. Ipakm Bamfort je ponovo trojkom uspio da odlijepi Budućnost. Novim poenima sa penala Aksel je približio Unikahu na 81:80 ma svega 30 sekundi do kraja meča. Kobsu je sviran novi faul i na 18 sekundi do kraja, Unikaha je imala napad koji je iskoristio Deon Tompson za preokret 81:82. Na dvije sekunde do kraja meča, Božić je imao priliku ali nije uspio da pogodi. Unikaha pobjeđuje 82:81

Treća četvrtina 69:65: PREOKRET BUDUĆNOSTI! Treći dio meča u potpunosti je pripao košarkašima Budućnost Voli. Odmah na početku agresivno je krenula Budućnost i mini serijom vratila rezultat u svoju korist. Plavi su uspjeli da poprave svaki segment igre, a naročito defanzivni koji je jedostajao u prethodne dvije četvrtine, te su sa duplo više skokova, i koševa sa dva poena već na dva minuta do kraja treće četvrtine imali 7 poena prednosti. Unikaha je u samom finišu uspjela da se dokopa poena, te se na mini odmor ide sa četiri poena prednosti.

Poluvrijeme  46:51: Gledali smo jako uzbudljivu drugu četvrtinu u dvorani Morača. Budućnost je prva četiri minuta uspjela da održava blagu prednost, da bi se onda sa serijom gostiju od 6-0 situacija promijenila. Unikaha je preuzela inicijativu i dominirala parketom sve dok nije uslijedila trojka Bamforta sa kojom se Budućnost probudila. Uz agresivniju odbranu plavi su uspjeli da otopre prednost i ponovo izjednače rezultat na 40:40, ali je onda uslijedila nova mini serija Unikahe od pet poena. Budućnost je zatim ponovo uspjela da pojača tempo i preko trojke Božića stigne do jednog poena zaostatka 46:47, ali se ispostavilo da je to posljednji poen domaćih košarkaša u ovom dijelu meča, dok je do zvižduka za poluvrijeme Unikaha ubacila još četiri. Zbog dvije tehničke greške i velikog broja faulova domaćeg tima, Unikaha je u ovoj četvrtini imala čak 14 šuteva sa penala od čega je iskoristila 9. Sudijska trojka je sa parketa ispraćena zvižducima.

Prva četvrtina 23:23 Košarkaši Budućnosti bolje su otvorili meč te preko dvije mini serije vrlo rano stekli prednost. Ipak, Unikaha je krajem prvog dijela uspjela da se rezultatski vrati u meč i početkom posljednjeg minuta poravnala rezultat. Gosti su za sada bolje šuterski raspoloženi a na ruku im idu i skokovi, pet defanzivnih i dva ofanzivna, dok je Budućnost uspjela da ugrabi samo jednu loptu.

Crnogorski prvak bez pobjede je u dosadašnjem takmičenja.

Unikaha je prvi međusobni duel dobila 83:70, a poslije petog kola ima učinak od četiri trijumfa i poraz.

img-20191106-185316

Duel u dvorani Morača počeće u 19 sati.

Portal Analitika