Društvo

Nevrijeme u Crnoj Gori: Izlile se rijeke, potopljeni putevi i kuće

Zbog obilnih padavina koje su danima aktivne na teritoriji Crne Gore, rijeke su izlivene, putevi poplavljeni a ugrožena su i domaćinstva.
Nevrijeme u Crnoj Gori: Izlile se rijeke, potopljeni putevi i kuće
Portal AnalitikaIzvor

Iz Direktorata za vanredne situacije upozorili su danas da je, zbog najavljenih obilnih padavina u Albaniji, moguće usložnjavanje situacije u dijelu priobalja Skadarskog jezera i rijeke Bojane.

Navodi se da su prethodnih dana i danas na području Crne Gore registrovane velike količine padavina koje pričinjavaju određene probleme.

"Naročito je kritično na području opština Nikšić i Kolašin, što je dovelo do ugrožavanja stambenih i poslovnih objekata i drugih materijalnih dobara", kaže se u saopštenju.

U selu Broćanac kod Nikšića, gdje je najsloženija situacija koju je prouzrokovalo nevrijeme, u toku je evakuacija osam osoba iz dva domaćinstva Nikolića. Načelnik Službe zaštite i spašavanja, Veselin Gardašević, rekao je da se njihova ekipa u popodnevnim satima vratila u Broćanac kako bi čamcem prevezla ljude kod rodbine u Nikšić.

”Dobili smo veći čamac od Direktorata za vanredne situacije, sa kojim smo u stalnom kontaktu, i naša ekipa otišla je ponovo u selo kako bi ovog puta evakuisala žitelje iz najugroženijih kuća”, rekao je Gardašević.

Od 15 sati do daljnjeg je obustavljen saobraćaj na putu Podgorica - Kolašin, kod tunela 7,8 i 9 zbog vodenih bujica.

Obustavljen je i saobraćaj na putu preko Mateševa za Podgoricu.

Zbog odrona je obustavljen saobraćaj u mjestu Sokolovina, na putu Mojkovac - Đurdjevića Tara.

Na putu Kolašin — Mojkovac, u mjestu Sjerogošte, saobraća se otežano, jednom trakom naizmjenično, zbog veće količine vode.

Iz AMSCG su kazali da su duž klisura i usjeka učestali odroni, a na brojnim dionicama ima dosta vode na putu.

Kako su naveli, prema Bijelom Polju je iz pravca Podgorice, i obratno, prohodan jedino put Nikšić - Žabljak - Pljevlja, preko Kovrena i Slijepča mosta.

 

Portal Analitika