Abiznis

MA donirao 10.000 eura KCCG

Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines je, u godini u kojoj proslavlja 25 godina od osnivanja, donirala medicinsku opremu vrijednu 10.000 eura Klinici za urologiju Kliničkog centra Crne Gore.
MA donirao 10.000 eura KCCG
Portal AnalitikaIzvor

Riječ je o opremi koja je namjenjena za izvođenje endoskopskih procedura u urologiji.

Ugovor o donaciji potpisali su izvršni direktor MA Živko Banjević  i direktor KCCG dr Jevto Eraković, a donirana oprema je već u upotrebi.

"Zadovoljstvo je biti dio kolektiva gdje je društvena odgovornost izražena, a naročito  jer je u odgovornom odnosu prema zajednici posebna pažnja posvećena zdravstvu. Uvjeren sam da će ova donacija biti maksimalno iskorišćena i da će njene benefite osjetiti ne samo crnogorski zdravstveni osiguranici koji će se liječiti u Klinici za urologiju, već i zaposleni kojima je, uvjereni smo, ovom donacijom umnogome omogućen kvalitetniji i efikasniji rad", kazao je Živko Banjević izvršni direktor MA.

On je dodao i da nacionalni avio-prevoznik nikada nije zaboravio odgovornost koju ima prema društvu i državi u kojoj uspješno već četvrt vijeka obavlja svoju osnovnu djelatnost.

Zahvaljujući na donaciji, direktor Kliničkog centra Jevto Eraković  kazao je da se radi o nabavci medicinske opreme za potrebe Klinike za urologiju, koja će se koristiti za izvođenje endoskopskih procedura u urologiji.

„Medicinsku opremu, čiju je nabavku finansirao Montenegro Airlines, čine semirigidni ureterorenoskop sa kompletnim akcesorijumom i potrošnim materijalom, koji je neophodan za izvođenje takvih operacija. Ovim činom MA se pridružila velikoj porodici prijatelja naše ustanove na čemu im se najsrdačnije zahvaljujemo", kazao je Eraković. 

Portal Analitika