Herceg Novi: Nabujala voda ugrožava magistralu, poplavljena prizemlja

Iza 8 sati Herceg Novi je zahvatilo jako nevrijeme praćeno pljuskovima, vjetrom i grmljavinom. Ogromnu količinu padavina za kratko vrijeme nijesu mogli da prihvate šahtovi, kanali, potoci...
Radio Jadran
Radio Jadran
Radio JadranIzvor

Kritično je oko kružnog toka u Meljinama gdje se izlio potok Nemila koji je nabujao i ugrošava magistralni put i okolne objekte, kazao je komandir Službe zaštite i spasavanja, Zlatko Ćirović.

– Apelujem da niko ko nema potrebe ne ide vozilima  prema kružnom toku, jer stvara se saobraćajni čep i smetaju vozila intervencijama službi koje rade na raščišćavaju – poručuje Ćirović.

hn3

 

Došlo je do plavljenja prizemnih prostorija kuća i poslovnih objekata, a magistralni put je na mnogim mjestima izložen bujičnim vodama.

Službi zaštite je stiglo nekoliko poziva da ispumpavaju vodu iz objekata, ali nijesu intervenisali jer je nivo ispod 20 centntimetara, koliko je najmanje potrebno da bi radile njihove pumpe.

hn1

 

Prema podacima Meteroroške stanice u Igalu, u posljednja dva sata od 7 do 9 časova, u tom dijelu Opštine palo je 50 litara kiše po metru kvadratnom, što je mnogo manje nego u  drugim dijelovima, ali o tome nemaju precizne podatke.

Vjetar je pojačan  23 m u sekundi, istočni. Teperatura oko 17 stepeni. Nepovoljna meteo prognoza do kraja dana.

Portal Analitika