Politika

DF pozvao Šćekića da podigne spomenik četničkom vojvodi u Beranama

Demokratski front (DF) je pozvao predsjednika Opštine Berane Dragoslava Šćekića da u tom gradu podigne spomenik četničkom vojvodi Pavlu Đurišiću.
DF pozvao Šćekića da podigne spomenik četničkom vojvodi u Beranama
Portal AnalitikaIzvor

Poziv je tokom skupštinskog zasjedanja uputio poslanik DF-a Budimir Aleksić.

“Pozivam Dragoslava Šćekića da Opština i sponzori, kojih ima, podignu spomenik Đurišiću koji je bio pripadnik antifašističkih formacija Draže Mihajlovića, koga je odlikovao Šarl De Gol i američki predsjednik Truman 1948. za doprinos antifašističkoj borbi”, rekao je Aleksić.

Kako je ocijenio, to bi bilo “u duhu memorije, društvenog sjećanja na atifašističke tekovine”- da u Opštini Berane podignu spomenik Đurišiću.

 “Onda možemo da pratimo kako će, Vlada, Duško Marković, Ministarstvo kulture reagovati”, naveo je Aleksić, uz opasku da u Crnoj Gori “vladaju dupli aršini”.

On je pitao ministra kulture Aleksandra Bogdanovića zbog čega ministarstvo ne uklanja spomenik Jusufu Čeljaju, koji je, kako tvrdi Aleksić,  predvodio jedinicu „Skenderbeg“ koja je počinila ratne zločine u Velici.

“Znači li to da u Tuzima, ili negdje drugo, može neko da podigne spomenik ratnom zločincu Haradinaju ili Tačiju…”, pitao je Aleksić. 
 

Portal Analitika