Crna hronika

Aleksandar Savović uhapšen u Španiji

Beranac Aleksandar Savović za kojim je raspisana nacionalna potjernica jer se nije pojavio na izdržavanju kazne zatvora uhapšen je u Španiji saopšteno je danas iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije.
Aleksandar Savović uhapšen u Španiji
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo, iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije je ranije saopšteno da je prema operativnim podacima do kojih su oni došli Savović u Španiji uhapšen, ne po potjernici iz Crne Gore, već zbog krivičnog djela koje je počinio u toj zemlji.

Za Savovićem je u Crnoj Gori raspisana potjernica po nalogu beranskog Osnovnog suda nakon što se nije javio na izdržavanje zatvorske kazne po presudi za paljenje radnje porodice Tomkić u beranskom naselju Dolac.

Osnovni sud u Beranama u septembru je proglasio Savovića krivim za ugrožavanje sigurnosti Igora Tomkića i njegove porodice i osudio ga na sedam mjeseci zatvora, nakon što je on u julu postavio prijeteći snimak na društvenoj mreži Instagram.

Savović je ranije ove godine osuđen na 14 mjeseci zatvora zbog paljenja Tomkićeve radnje, kao i Miloš Radević i Novak Petrić zbog prebijanja Tomkića. Njima je nakon objavljivanja presuda ukinut pritvor.

Portal Analitika