Zanimljivosti

Celulit- kako nastaje i kako ga se riješiti

Istraživanja su pokazala da preko 90% od ukupne ženske populacije ima celulit. Izraženiji je kod gojaznih osoba, mada se javlja i kod mršavih kao i  kod muškaraca. Do njegove pojave dovodi niz faktora:
Celulit- kako nastaje i kako ga se riješiti
Portal AnalitikaIzvor

Genetika utiče na količinu masnih naslaga, debljinu i elastičnost kože.

·        Pol – žene su sklonije celulitu.

·        Nepravilna ishrana.

·        Nedovoljno fizičke aktivnosti.

·        Nagomilavanje toksina u potkožnom tkivu usled konzumacije cigareta i alkohola.

 Neadekvatna, preuska odeća, koja ometa cirkulaciju krvi.

Celulit je sloj masnih naslaga koje se nalaze ispod kože. Vezivno tkivo nije dovoljno čvrsto da zadrži masne naslage, stoga se one ispoljavaju u vidu kvržica, udubljenja i izbočina na koži. Zbog toga celulit najčešće upoređuju sa izgledom narandžine kore.

Pojava celulita na tijelu odvija se u četiri stadijuma. U prvom stadijumu celulit nije vidljiv golim okom. U drugom se celulit ne vidi, ali kada se koža uštine između dva prsta pojavljuju se kvržice. U trećem celulit se ne vidi dok žena stoji, ali vidi se pod pritiskom – kad sjedne, prekrsti noge ili leži. U četvrtom stadijumu celulit se vidi, bez vršenja bilo kakvog fizičkog pritiska.

Kako eliminisati celulit?

Zdrav način života je jedini odgovor. Obogatite vašu ishranu vlaknima, izbjegavajte alkohol, ostavite pušenje. Pijte velike količine vode i nezaslađenih napitaka, kako biste ubrzali metabolizam i riješili se toksina, a fizička aktivnost je i više nego dobro došla.

Ishranu možete obogatiti suplementima koji imaju dokazano dejstvo u smanjenju masnih naslaga

Portal Analitika