Košarka

Harden vodio Hjuston do pobjede, Voriorsi slave Erika Paskala (VIDEO)

Poslije poraza od Bruklina i Majamija, košarkaši Hjustona pobijedili su kao gosti ekipu Memfisa sa 107:100.
Foto: Emilee Chinn/Getty Images
Foto: Emilee Chinn/Getty Images
B92 / Sport klubIzvor

Do trijumfa ih je predvodio nezaustavljivi Džejms Harden koji je susret završio sa 44 poena uz deset skokova i šest asistencija.

Rasel Vestbruk nije bio na parketu protekle večeri, ali nije ni bio neophodan poslije partije u kojoj je Harden još jednom bio centralna ličnost meča.

Ekipe su tokom većeg dijela meča bile izjednačene. Rokitsi su na isteku prve četvrtine imali blagu prednost od pet poena (28:33), da bi na odmor otišli uz koš prednosti (60:62).

Harden je po završetku susreta poručio da je agresivna igra od starta meča donijela prednost Rokitsima.

"Kada sa mnogo energije uđete u susret, dobre stvari se dešavaju za vas i vaš tim. Ako nema te energije, ako niste dovoljno aktivni, neće se desiti ništa dobro. Tako je bilo prošle nedjelje", rekao je Harden.

Kod Rokitsa, Erik Gordon je postigao 16, Danijel Haus 15 a Ben Meklemor 12 poena, dok su u timu Memfisa najefikasniji bili Morant sa 23 i Dilan Bruks sa 17 poena.

Po deset poena postigli su i Jonas Valančiunas i Tajus Džons i Kajl Anderson.

Finiks Sansi su slavili protiv Filadelfija Seventisiksersa rezultatom 114:109 uz odličnu partiju Devina Bukera. Milvoki je bio ubjedljiv protiv Minesote 134:106. Veliki trijumf je napravila ekipa Golden Stejta i to protiv Portlanda 127:118.

Duel Filadelfije i Finiksa je konstantno bio neizvjestan i tek je domaća ekipa Sansa u posljednjoj četvrtini napravila razliku od sedam poena. Ipak Siksersi su se vratili i meč je bio u egalu na dva minuta do kraja. Tada je na scenu stupio Devin Buker koji je sedam od svojih 40 poena postigao u posljednjih dva i po minuta. Bitne poene je davao i Keli Ubre dok je Filadelfija tri minuta bila bez koša iz igre i to je koštalo prvog poraza u sezoni.

Kod Finiksa koji ima skor 5-2 pomenuti Buker je imao 40 poena uz šut iz igre 15/19. Riki Rubio je dodao 21 poen. Al Horford je ubacio 32 poena za Filu, Furkan Korkmaz je dodao 20, a Džoel Embid je bio suspendovan.

Desetkovani tim Golden Stejta je na svom parketu savladao Portland. Voriorsima nije igrao ni Dianđelo Rasel, ali su i pored toga konstantno vodili glavnu riječ u reprizi prošlogodišnjeg finala Zpada. Golden Stejt je uglavnom void,o ali ne prevelikom razlikom, dok Portlandu nisu dozvoljavali da se značajnije odlijepi. U posljednjoj četvrtini je na sedam minuta do kraja bilo 99:99 kada je aktuelni šampion Zapada napraivo seriju 12:0 i tako maltene obezbijedio trijumf. Pokazao je kombinovani tim "ratnika" svoju raznolikost i u toj seriji je pet igrača postizalo poene.

Erik Paskal je kod pobjedničke ekipe ubacio 36 poena uz 13 skokova, a Kaj Boumen je za Voriorse dodao 19 poena. Demijan Lilard je ubacio 39 poena za Portland uz šut iz igre 15/26, a Hasan Vajtsajt je imao dabl-dabl 22 poena i 11 skokova. Mario Hezonja je za Portland ubacio 11 poena.  

Milvoki je ekipu Minesote "prelomio" u trećoj četvrtini u koju su Baksi već ušli sa sedam poena viška. Minesota bez Karla Entonija Taunsa nije mogla da odgovori sjajnom Milvokiju, a šut iz igre od tek 36 odsto je dodatno otežao stvari. Janis Adetokunbo je imao 34 poena uz 15 skokova, dok je kod Minesote Endru Vigins ubacio 21 poen. 

Portal Analitika