Društvo

Radulović: Vlada prihvatila reviziju uslova za dodjelu stanova

Vlada Crne Gore prihvatila je predlog novog Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) da se uradi revizija kompletnog zakonodavstva, koje trenutno funkcionerima omogućava rješavanje stambenih pitanja i dodjelu kredita pod povlašćenim uslovima.
Radulović: Vlada prihvatila reviziju uslova za dodjelu stanova
Portal AnalitikaIzvor

To je za „Dan” potvrdio i predsjednik Savjeta ASK Momčilo Radulović koji navodi da su u komunikaciji sa potpredsjednikom Vlade i ministrom pravde Zoranom Pažinom, sa kojim treba da dogovore formiranje radne grupe za reviziju zakonodavstva.

Sredinom avgusta Vlada je objavila spisak dijela funkcionera koji su po povlašćenim uslovima dobili stanove ili kredite iako je većina bila i višestruko stambeno zbrinuta.

"U komunikaciji smo sa ministrom Pažinom i nadam se da ćemo uskoro razraditi inicijativu za reviziju zakonodavstva koje omogućava rješavanje stambenih pitanja funkcionerima pod povoljnim uslovima, koju je Vlada prihvatila. Sledeći korak je formiranje radne grupe i to je posao koji tek treba da definišemo", istakao je Radulović.

On smatra da je i u interesu Vlade da se ovo pitanje riješi na najbolji mogući način.

"U pitanju su milionski izdaci iz budžeta i postali su malo veće opterećenje Vladi. Nama je najvažnije da su prihvatili inicijativu, jer smo mi zaključili da je postojeća praksa potencijalni osnov za korupciju", izjavio je Radulović.

Portal Analitika