Region

U centru Zagreba osvanuo natpis "Ubi ubij Srbina"

Na maketi Grada Zagreba u samom centru grada već više od nedjelju dana stoji natpis 'Ubi ubij Srbina'. Nije poznato kada su tačno vandali išarali jednu od najposjećenijih turističkih atrakcija u Zagrebu, ali poruka mržnje stoji već neko vrijeme, pa je pitanje zašto komunalni redari nijesu već reagovali.
Jutarnji list
Jutarnji list
Jutarnji listIzvor

Jedan građanin je u Fejsbuk grupi “I to je Zagreb” napisao je u petak da uvrjedljivi natpis stoji već sigurno nedjelju dana, kao i da je prijavio vandalizam komunalnom redarstvu, ali da ništa nije napravljeno po tom pitanju. 

Jutarnji list poslao je pitanje Gradu kada će ukloniti natpis i zašto nijesu ranije reagovali, a odgovor koji su dobili je - da prijava nije evidentirana.

"Uvidom u prijave primljene na službenu mejl adresu Odeljenja komunalnog redarstva nije evidentirana prijava koja se odnosi na grafit uvrjedljivog sadržaja. Komunalno redarstvo je, odmah po primanju informacije o navedenom grafitu na maketi Zagreba, pokrenulo postupak za njegovo ubrzano uklanjanje. Isti će biti uklonjen u najkraćem mogućem roku tokom dana", kazali su iz Grada za Jutarnji list.

Portal Analitika