Fudbal

Kovač u posljednjem govoru napao igrače

Niko Kovač više nije trener Bajerna. Bivšem hrvatskom selektoru presudio je težak poraz u Frankfurtu (1:5) u posljednjem kolu Bundeslige.
Kovač u posljednjem govoru napao igrače
index.hr/Portal AnalitikaIzvor

Bild piše da je Kovač imao loš odnos s igračima koji nisu bili zadovoljni izjavama hrvatskog trenera u kojima je za lošije igre optuživao samo njih. Smatraju da mu nedostaje samokritičnosti.

I u posljednjem govoru, dan nakon utakmice u Frankfurtu dok još nije znao da će dobiti otkaz, Kovač je kritikovao igrače. U govoru koji je trajao 20 minuta pokazao im je 25 situacija s posljednje utakmice i pojedinačno napadao igrače za lošu igru. 

Tako je Gnabriju zamjerio da je olako gubio lopte, Komanu da je sa strane gledao kako se Miler bori, Tiagu da pokušava previše biti atraktivan, a Boatengu da je ispao glup zbog rano zarađenog crvenog kartona. 

Igračima se nije svidio njegov govor, tvrdi Bild i dodaje da je Kovač igračima poručio i kako ga ne slušaju jer na treninzima rade jedno, a na utakmicama drugo. 

Njemci su otkrili i da je odmah nakon utakmice u Frankfurtu napao igrače da su igrali s premalo strasti, da moraju zasukati rukave, prestati da igraju lijep fudbal i da ne smiju izgubiti sljedeće dvije utakmice. 

Sinoć poslije otkaza nije razgovarao s igračima. Bajern je ostavio na četvrtom mjestu Bundeslige sa četiri boda manje od vodeće ekipe.
 

Portal Analitika