CEDIS

Zbog nevremena veliki dio Crne Gore bez struje

Usled ekstremno loših vremenskih uslova došlo je do oštećenja na mreži, zbog čega je trenutno kompletno područje kolašinske opštine bez napajanja, saopšeno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema. 
Zbog nevremena veliki dio Crne Gore bez struje
Portal AnalitikaIzvor

“Ekipe su na terenu i pokušavaju da lociraju kvar na dalekovodu 35kV "Mojkovac - Kolašin", nakon čega bi uslijedila sanacija. Ekipe ulažu vanredne napore na terenu s obzirom aktuelne vremenske uslove”, navode iz CEDIS-a.

Ekstremno loši vremenski uslovi, intenzivne padavine i olujni udari vjetra, uzrokovali su i brojna oštećenja naročito na ruralonm području Podgorice, Danilovgrada i Tuzi.

“Na području Zete bez napajanja su: Golubovci, Mojanovići, Mataguži, Trešnjica, Balijače, Berislavci, Bijelo Polje, Ponari … Bez napajanja je i kompletno područje Vranjine. Trenutno je bez električne energije I kompletno područje Lješanske nahije. Olujni vjetar izazvao je i oštećenja na mreži sa koje se napajaju Bioče, Ubli i područje Lijeve Rijeke”, ističu iz CEDIS-a.

Ekipe su aktivne i u Malesiji koja je bez napajanja osim centra Tuzi.

“Bez električne energije su i tri dalekovoda sa kojih se napaja ruralni dio danilovgradske opštine (Bandići, Zagarač, Gruda, Kopito Petrovića, Begovine, kao i Branilovica, Jelenak, Đurovići, Grlić, Orja Luka, Sladojevo Kopito, Bare Šumanovića, Kujava, Frutak, Viš, Tunjevo, Ostrog, Vinići, Mosori, Kujava, Zagorak …) Sve ekipe su na terenu i ulažu vanredne napore kako bi oštećenja bila u što kraćem roku sanirana. Olujni vjetar izazvao je i brojna oštećenja na niskonaponskoj mreži. Molimo korisnike za strpljenje jer ulažemo maksimalne napore kako bi oštećenja bila u što kraćem roku sanirana”, navodi se.

Padavine i vjetar uzrokovali su kvarove i u ulcinjskoj i barskoj opštini.

“Većina oštećenja u Ulcinju je otklonjena osim dijela Ostrosa i Donje Bratice, koji su bez električne energije. Područje Bara je uredno napojeno osim dijela crmničkih sela (Gluhi Do, Limljani, Dupilo …) i dijela Sutomora. Oštećenje usljed kojeg je dio Sutomora bez napajanja je složenije prirode i biće neophodno par sati za sanaciju. Korisnike molimo za strpljenje”, zaključuju iz CEDIS-a

Portal Analitika