Crna hronika

Od Interpola Madrid čekaju informaciju da je Savović priveden

Uputili smo zvaničan dopis Interpolu Madrid da nas obavijeste da li je po bilo om osnovu u Španiji uhapešno lice sa podacima koji odgovaraju Aleksandru Savoviću i zamolili ih da ako jeste ono bude zadržano – kazao je nezvaničan sagovornik Pobjede iz Uprave policije.
Od Interpola Madrid čekaju informaciju da je Savović priveden
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorska policija nema ni zvaničnu ni nezvaničnu informaciju da je Beranac Aleksandar Savović uhapšen u Španiji, kako su to medijima, pa i Portalu Pobjeda, saopštili iz Savjeta za građansku kontrolu policije.

- Uputili smo zvaničan dopis Interpolu Madrid da nas obavijeste da li je po bilo om osnovu u Španiji uhapešno lice sa podacima koji odgovaraju Aleksandru Savoviću i zamolili ih da ako jeste ono bude zadržano – kazao je nezvaničan sagovornik Pobjede iz Uprave policije.

Od Španaca, prema riječima našeg izvora, još nijesu dobili odgovor.

- Nejasno nam je otkuda Savjetu takva informacija. Mi je nemamo. Ni zvanično ni nezvanično. Svakako da smo zainteresovani da ako je to tačno on bude izručen Crnoj Gori – dodao je naš sagovornik.

Objašnjava da je za Savovićem raspisana lokalna potjernica, a ne međunarodna, tako da je on mogao biti uhapšen u Španiji isključivo zbog krivičnog djela koje je eventualno počinio u toj državi.

- Imamo pouzdane informacije da je Aleksandar Savović uhapšen u Španiji. Ne po potjernici, već zbog krivičnog djela ili prekršaja počinjenog tamo. Prema našim podacima uhapšen je još prije 14 dana – kazao je Pobjedi sagovornik iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Rekao je da Savjet od menadžmenta Uprave policije nije dobio potvrdu ove nezvanične informacije.

Nasilnik iz Berana pobjegao je iz Crne Gore 28. septembra, preko Graničnog prijelaza Debeli Brijeg, nakon što je 25. septembra dobio poziv za izdržavanje zatvorske kazne u zatvoru u Spuži zbog toga što je u martu zapalio prodavnicu sugrađaninu Igoru Tomkiću.

On čeka pravosnažnu presudu i za brutalne prijetnje koje je ljetos preko drištevene mreže Jutjub uputio na račun Romkića i svih koji ga podržavaju. Poručio je da će se svima osvetiti.

Igor Tomkić, Hrvat iz Berana godinama je na udaru grupe huligana iz naselja Dolac, u kojem je držao prodavnicu. Između ostalog ispisivali su mu po radnji poruku: "Što će ovdje jedan Hrvat".

Kada je Tomkić Antemi M ispričao s kakvim nasuljem se suočava godinama, samo nekoliko sati pošto je njegova ispovijest objavljen, 18. marta, on je brutalno pretučen.

Dvojica nasilnika, Savovićevi drugovi, Miloš Radević i Novak Petrić osuđeni su za brutalno prebijanje na zatvorske kazne. Petrić na jedinstvenu kaznu u trajanju od jedne godine i devet mjeseci, a Radević na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu i sedam mjeseci.

 

Portal Analitika