Abiznis

Potpisan sporazum o saradnji Privredne komore i Uprave za statistiku

Predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović i direktorica Uprave za statistiku dr Gordana Radojević potpisali su 1. novembra 2019. godine Sporazum o saradnji dvije institucije.
Potpisan sporazum o saradnji Privredne komore i Uprave za statistiku
Portal AnalitikaIzvor

Svrha Sporazuma je razvijanje saradnje u cilju jačanja privrednog sistema, predlaganja mjera razvojne i tekuće ekonomske politike i rješavanja drugih pitanja od značaja za potpisnice

Predmet saradnje odnosi se na unapređenje poslovnog ambijenta, međusobnu razmjenu informacija i podataka, sprovođenje zajedničkih istraživanja, organizovanje i učešće na seminarima, edukativnim kursevima, okruglim stolovima i drugim stručnim skupovima i druge oblike saradnje od zajedničkog interesa.

Predsjednik Komore Vlastimir Golubović istakao je otvorenost za saradnju najstarije poslovne asocijacije sa svim državnim institucijama.

„Računajte da je Komora uvijek spremna da maksimalno pomogne Upravi za statistiku, što je u međusobnom, a prevashodno u interesu privrede“, saopštio je Golubović.

Direktorica Uprave za statistiku dr Gordana Radojević istakla je veoma kvalitetnu saradnju sa Privrednom komorom, između ostalog u Savjetu statističkog sistema i Radnoj grupi za pregovoračko poglavlje 18 - Statistika.

„Memorandum koji danas potpisujemo dodatno će osnažiti saradnju naše dvije institucije, a sve u cilju daljeg razvoja zvanične statistike i unapređenja poslovnog ambijenta. Privredna komora je jedan od najprofesionalnijih korisnika podataka Uprave za statistiku“, rekla je Radojević.

U cilju promocije aktivnosti Uprave za statistiku i važnosti njenih usluga za privredni ambijent, dogovoreno je da predstavnici ove institucije o tome govore na predstojećim sjednicama odbora udruženja Komore.

U radu sastanka učestvovale su i potpredsjednica Privredne komore Ljiljana Filipović i direktorica Sektora za analize i istraživanja dr Nina Drakić.

Portal Analitika