Crna hronika

Vandali zapalili gume ispred ulaza zgrade na Zabjelu

Vatrogasci su juče u ranim jutarnjim satima, u roku od pola sata, intervenisali tri puta na Zabjelu jer su piromani palili travu i gume ispred ulaza stambenih zgrada.
Vandali zapalili gume ispred ulaza zgrade na Zabjelu
Dan Izvor

Stanare Ulice Steva Boljevića probudio je upravo takav požar. Ispred jedne zgrade, uz same stepenice ulaza neko je donio a potom zapalio više guma.

Vršilac dužnosti komandira Službe zaštite Goran Janković kaže da su u 5.45 dobili dojavu da gori trava i nisko rastinje u Ulici Janka Đonovića.

“Nakon što je ugašen ovaj požar, vatrogasci su ponovo u šest časova intervenisali u istoj ulici. Deset minuta nakon te intervencije, intervenisali su ispred stambene zgrade u Ulici Steva Boljevića gdje je prijavljeno da gore gume. Upravo mi smo požar prijavili policiji, čija je patrola u 6.17 izašla na teren”, saopštio je Janković.

On navodi da nemaju često poziva da neko prijavi da se ispred stambene zgrade pale gume.

“Nemamo često ovakvih požara u stambenoj zoni. O svim ovakvim događajima obavještavamo nadležne inspekcije i službe. Apelovao bih na građane da ne sprovode aktivnosti koje ugrožavaju zdravlje i imovinu. Mi ćemo kroz naše aktivnosti dati puni doprinos da se ova pojava suzbije. Ne želim komentarisati motive da li je ovakva vrsta požara izazvana sa namjerom, ali definitivno jeste oblik vandalizma”,  rekao je Janković.

Portal Analitika