Društvo

Puna podrška menadžmenta Sindikatu Uprave policije

Direktor Uprave policije Veselin Veljović je danas održao sastanak sa predsjednikom Sindikata Uprave policije Mladenom Šuškavčevićem i članovima Predsjedništva ovog Sindikata.
Puna podrška menadžmenta Sindikatu Uprave policije
Portal AnalitikaIzvor

Povod za održavanje sastanaka bile su teme od značaja za službenike policije a koje se tiču načina i ostvarivanja prava policijskih službenika u vezi sa njihovim radnim i statusnim pravima i obavezama.

Direktor Veljović je izrazio podršku menadžmenta Uprave policije sindikalnim naporima na poboljšanju uslova rada i sveukupnog položaja policijskih službenika u sistemu i istakao da pozdravlja činjenicu da je u poslednje dvije godine riješeno stambeno pitanje za 507 službenika Uprave policije.

Veljović je istakao da jedinstvo Sindikat Uprave policije uliva dodatno povjerenje u ovu organizaciju, kao da je ovo i jedini način djelovanja u rješavanju pitanja od važnosti za policijske službenike. 

„Jedinstveni Sindikata je preduslov uspješne borbe za prava policijskih službenika“, kazao je Veljović. 

Zajednički je konstatvan značaj i doprinos koji je Sindikat dao prilikom izrade novog Zakona o unutrašnjim poslovima. 

Šuškavčević je prezentovao aktivnosti Sindikata planirane u narednom periodu i zahvalio se direktoru na pruženoj podršci. Posebno je istakao važnost obraćanja Sindikat Uprave policije inicijativom predsjedniku Vlade o povećanju zarada za zaposlene Uprave policije i naglasio da je ovo jedan od načina poboljšanja statusa policijskih službenika. 

Uprava policije i Sindikat će zajednički raditi na planu jačanja integriteta policijskih službenika, zaključili su Veljović i Šuškavčević.

U dijelu razgovora o rješavanju stambenih pitanja predstavnika policije istaknuto je da će investiciona saradnja biti nastavljena.

Šuškavćević je upoznao direktora Uprave policije da je započeta priprema i potpisivanje novog Kolektivnog ugovora za službenike Uprave policije.

Na kraju sastanka je, nakon analize postojećeg stanja, zaključeno da je neophodno intenzivirati aktivnosti na poboljšanju uslova rada i povećanju standarda i kvaliteta života svih policijskih službenika, u svim segmentima kojima se bavi Sindikat Uprave policije, u čemu će Sindikatu podška biti menadžment Uprave policije.
 

Portal Analitika