Crna hronika

Jovica Vukotić o zahtjevu da ga ne isporučuju Crnoj Gori: Samo tražim da mi se sudi po zakonu

Navodni vodja škaljarskog klana Jovan Vukotić (38) danas je pred Apelacionim sudom u Beogradu tražeći da ga ne ispoiručuju Crnoj Gori rekao da samo traži da mu se sudi po zakonu.
Jovica Vukotić o zahtjevu da ga ne isporučuju Crnoj Gori: Samo tražim da mi se sudi po zakonu
RTSIzvor

Pred Apelacionim sudom u Beogradu održana je sednica po žalbi Vukotića  na odluku Višeg suda u Beogradu kojom je utvrđeno da su ispunjene pretpostavke za njegovo izručenje Crnoj Gori, koja ga traži zbog pokušaja ubistava.

Vukotić je apelovao da se prilikom odlučivanja poštuju domaći i međunarodni propisi o izručenju, jer kako smatra, u prvostepepnom rešenju, nisu poštovani.

"Samo tražim da odlučite po zakonu", naveo je Vukotić koji ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo.

Žalbom traži od Apelacionog suda preinačenje prvostepene odluke odluke jer, kako tvrdi njegov advokat Zora Dobričanin Nikodinović, nisu ispunjeni uslovi za izručenje.

Odluka Apelacionog suda biće donijeta u narednom periodu. Nakon pravosnažne odluke suda, konačnu odluku o izručenju donijeće ministar pravde Srbije.

Crnogorske vlasti Vukotića traže zbog krivičnog postupka za pokušaj ubistva u Kotoru 2016. godine i nedozvoljeno nošenje oružja, a vjeruje se i da je visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana".

 

Portal Analitika