Crna hronika

Saslušanje Duška Kneževića u maju 2020. godine

Odbjegli kontroverzni biznismen Duško Knežević biće saslušan pred britanskim sudom od 18. do 22. maja, saopšteno je NOVOJ M iz britanskog Ministarstva  pravde. Takva je dinamika prema britanskom zakonodavstvu.
Saslušanje Duška Kneževića u maju 2020. godine
Nova MIzvor

Podsjećamo, Nova M juče je objavila informaciju koju su dobili od britanskog Ministartsva pravde, da će ispitno ročište o slučaju odbjeglog Kneževića biti održano danas u Velikoj Britaniji, te da je CG u roku dostavila svu potrebnu dokumentaciju povodom ovog slučaja.

<<< Britanske vlasti sjutra o Kneževiću, od Crne Gore dobili svu dokumentaciju <<<

<<< Đukanović o izručenju Kneževića: Učinili smo sve što je Britanija tražila <<<

Knežević se inače nalazi na Interpolovoj potjernici, a Crna Gora potražuje ga zbog višemilionskih malverzacija kojim je oštetio državni budžet.

Protiv  njega do sada su podignute tri optužnice zbog krivčniih djela, organizovanje kriminalne grupe, pranje novca i zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju. Knežević je saslušan 19. septembra pred sudom u Londonu u vezi sa potjernicom crnogoskog Specijalnog državnog tužilaštva. Oduzeti su mu crnogorski, kiparski i britanski pasoš. Određena mu je kaucija od 700 hiljada eura i pod elektronskim je nadzorom.

Portal Analitika