Društvo

MARKOVIĆ: Sa Duškom Jovanovićem sam se družio, nikad mu nijesam prijetio

Poslanica Danijela Pavićević (SNP) pitala je premijera smatra li da je moglo više da se uradi na rasvijetljavanju ubistva njenog brata, osnivača i glavnog i odgovornog urednika dnevne novine Dan Duška Jovanovića
 MARKOVIĆ: Sa Duškom Jovanovićem sam se družio, nikad mu nijesam prijetio
Portal AnalitikaIzvor

 “Ko će odgovarati za propuste u istrazi? Smatrate li da je dovoljno samo konstatovati da je neko pravio propuste i time ometao pravdu i da li je to krivično djelo?”, pitala je Pavićević Markovića u okviru premijerskog sata. 

Marković je rekao da su sva ovlašćenja data državnom tužilaštvu i da više detalja o istrazi može dati tužilaštvo.

“Registrovao sam izjavu vicepremijera Pažina. Uz svo uvažavanje, premijerski sat nije jedini mehanizam za kontrolu vlasti. Potpredsjednik Vlade se interesovao za ovaj slučaj u tužilaštvu. Vlada ne može i ne smije da kontroliše tužilaštvo. Pitanje povjerenja je stvar percepcije. Poštujem sistemsku poziciju svake institucije. Imam potrebu da ponovim da Vlada zastupa politiku nulte tolerancije u slučajevima nasilja prema novinarima. Ove godine nije zabilježen nijedan slučaj fizičkog napada. Apelujem na tužilaštvo da utvrdi da li je bilo propusta u istrazi ubistva Duška Jovanovića i da o tome obavijesti javnost. Neistina je da sam ikad prijetio Dušku Jovanoviću. Reći ću samo jedno: Ja sam se vašim bratom sastajao više puta i nikad se nismo slagali. Sastajali smo se na javnim mestima, a ne u kabinetima. Vas ne znam lično, a sa Vašim bratom sam se družio i kad smo se politički razišli imali smo zdrav odnos”, pojasnio je Marković.   
 

Portal Analitika