„POBJEDA“ i GIMNAZIJA u Danilovgradu zajedno sade drveće u čast svojih jubileja!

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU Info Centar, u partnerstvu sa dnevnim listom „Pobjeda“ i opštinom Danilovgrad, organizuju sadnju drveća u dvorištu gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ u Danilovgradu. Događaj je organizovan u sklopu "zelene" kampanje“BUDI PRIMJER. UKLJUČI SE!” 
Sa sadjenja na Cetinju
Sa sadjenja na Cetinju
Portal AnalitikaIzvor

Povodom svog rođendana, kompanija „Pobjeda“ se priključuje kampanji  i, u partnerstvu sa EU info centrom i Opštinom Danilovgrad, organizovaće sađenje 75 mladica drveća u dvorištu danilovgradske Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“, na Dan škole, u četvrtak, 31. oktobra u 10:30.

Mladice će posaditi učenici škole uz pomoć Aleksandra Novovića iz NVO „Eco Logic“, jednog od zvaničnih lica kampanje, koji će prethodno učenicima održati kratko predavanje o sađenju zelenila.

U sklopu ovog događaja, medijima će se obratiti:

• Zorica Kovačević, predsjednica opštine Danilovgrad

Draško Đuranović, direktor Pobjede

Marko Kovačević, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori

Kampanja “Budi primjer. Uključi se!” sprovodi se da bi ukazalo na neophodnost zaštite životne sredine i građane zainteresovali za „zelene“ stilove života. Fokus kampanje je na odgovornom odlaganju otpada, reciklaži, sadnji i upotrebi alternativnih načina prevoza.  Nosioci kampanje su pojedinci koji svojim primjerom pokazuju da je zaštita životne sredine pitanje izbora, i da svako može da se uključi.

Dnevni list  „Pobjeda“ prepoznat je kao primjer koji može motivisati druge kompanije da daju svoj doprinos ozelenjavanju javnih prostora. „Pobjeda“ je povodom svog jubileja, 75 godina postojanja na medijskoj sceni Crne Gore, ozelenila školska dvorišta u Podgorici, Nikšiću i na Cetinju.

Isti takav primjer pruža i Opština Danilovgrad. Njeni predstavnici su sa gostima iz Evropske unije u Crnoj Gori obilježili Dan zaštite životne sredine u junu ove godine tako što su posadili drveće u dvorište Osnovne škole „Njegoš“ u Spužu i podržali akciju čišćenja dvorišta i okoline, u kojoj su učestvovali učenici.    

 

Portal Analitika