Politika

Demokratski front planira proteste krajem novembra

Demokratski front planira da samostalno krene u organizaciju protesta najkasnije krajem novembra, kada bude poznata sudbina Odbora za izbornu reformu kao i tehničke vlade, saznaje Pobjeda iz više izvora iz DF-a. Proteste DF-a najavio je jedan od lidera tog saveza Andrija Mandić, bez preciziranja datuma.
Demokratski front planira proteste krajem novembra
PobjedaIzvor

Aktivisti Demokratskog Fonta će prije toga posjetiti sve opštinske odbore da bi čuli mišljenje svoje baze.

"Očekujemo da se u organizaciju krene nakon što bude poznata sudbina Odbora za izbornu reformu krajem novembra. Na ruku organizaciji ide i činjenica da je DPS odbio tehničku vladu, što učešće opozicije u tom tijelu čini besmislenim ukoliko nema nekih drugih skrivenih dogovora ili motiva. Naravno, važi poziv ostatku opozicije da se pridruži", rekao je izvor Pobjede.

Više o detaljima planiranih protesta bi trebalo da otkrije neko od lidera DF-a na premijerskom satu koju je zakazan za danas.

Organizacija protesta za DF će biti izuzetno izazovna imajući u vidu da su protesti organizacije ,,Odupri se“, koje je u početku podržavao DF, potpuno propali jer je na posljednjem okupljanju jedva bilo pedesetak ljudi.

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, najavljujući proteste, kazao je da oni za cilj imaju ,,rušenje režima i obezbjeđivanje uslova za izbore“.

"Demokratski front planira, osmišljava da zajedno sa drugima iz opozicije organizuje velike proteste jer slobodu nikad niko nije dobio onako. Mi imamo veliki kredit, jer svaki protest koji je režim ugušio u krvi to nijesu izgubljeni protesti i uvijek se mogu obnoviti", rekao je tada Mandić.

Naveo je i da je DF spreman da povede Crnu Goru i ,,da će čitava Crna Gora biti kao u januaru 1989. ispred ovog parlamenta“.

Portal Analitika