Kultura

Promovisan film „Istorijske tajne Skadarskog jezera I“ (Jedna gospa, dva viteza)

Povodom premijere filma „Istorijske tajne Skadarskog jezera I“ (Jedna gospa, dva viteza), koji je urađen pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore a u organizaciji NVO Udruženje humanistkinja Crne Gore “Crnogorka”, i uz podršku Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice, danas je u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović” održana press konferencija na kojoj su govorile: Ana Medigović, sekretarka Sekretarijata za kulturu i sport, Vanja Vuković, autorka projekta i Marija Maja Bošković ispred NVO Udruženje humanistkinja Crne Gore “Crnogorka”.
Promovisan film „Istorijske tajne Skadarskog jezera I“ (Jedna gospa, dva viteza)
Portal AnalitikaIzvor

Sekretarka Medigović je istakla značaj projekta za kulturu grada i države Crne Gore. Vanja Vuković, autorka projekta govorila je o ideji za nastanak filma, istorijskim tezama, organizacionoj strukturi i kompleksnosti izrade jednog ovakvog projekta, dok je Marija Bošković istakla značaj učešća pojedinaca i institucija za realizaciju istoga.

Film„Istorijske tajne Skadarskog jezera I“ (Jedna gospa, dva viteza) premijerno će se prikazati u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović” u četvrtak, 31. oktobra sa početkom u 19:00 časova. Ulaz je slobodan.

Portal Analitika