Fudbal

BRNOVIĆ smijenjen kad je BUDUĆNOST prva na tabeli - ZAŠTO?

Kao bomba juče je odjeknula vijest da Branko Brnović više nije trener Budućnosti. Crnogorski stručnjak je stigao na klupu “plavih” prije godinu i tri sedmice i imao je ugovor do juna 2021. godine.
BRNOVIĆ smijenjen kad je BUDUĆNOST prva na tabeli - ZAŠTO?
Portal AnalitikaIzvor

Bivši selektor “hrabrih sokola” preuzeo je Budućnost nakon što je najprije klub napustio tadašnji trener Zoran Govedarica, da bi potom kao prelazno rješenje bio postavljen Radisav Dragićević.

Predsjednik FK Budućnost Žarko Burić izrazio je zadovoljstvo tog 7. oktobra 2018. godine, pošto je Brnović prihvatio poziv da preuzme funkciju trenera “plavih”, uz konstataciju da su „presudile emocije prema njegovoj Budućnosti“.

Činilo se da je to rješenje na duže staze, na dobrobit kluba i igrača. Protekle sezone „plavi“ su predvođeni Brnovićem osvojili Kup Crne Gore.

Međutim, njegov mandat na klupi podgoričkog tima nije bio bez trzavica. Budućnost nije imala prethodnu sezonu za pamćenje. 

Nakon slabih rezultata u jesenjem dijelu prvenstva, uprava je u prelaznom roku dovela gotovo 11 novih igrača, ali pokazalo se da to nije bilo dovoljno da se na proljeće uzme titula - koja je na poslijetku pripala ekipi Sutjeske, njihova rekordna četvrta u prvenstvu.

Da nešto ne štima unutar kluba vidjelo se krajem juna ove godine, kada je Brnović bio vidno izrevoltiran zbog odluke uprave da mladog fudbalera Milana Vukotića puste u Iskru bez njegovog znanja.

Uslijedila je reakcija tadašnjeg sportskog direktora Rista Lakića koji se zapitao ko je odgovoran što su u prelaznom roku ispisnice od kluba tražili gotovo svi mladi igrači u taboru  „plavih“, a sve zbog njihove male minutaže u prethodnom prvenstvu… Bakić, Roganović, Terzić… Kao i ko je odgovoran što su to isto zahtijevali i igrači na pozajmicama, a inače mladi reprezentativci Marković, Kumburović i Malešević...(prećutno upirući prstom ka treneru kluba)

Ostalo je na tome da će vrijeme pokazati ko je radio u interesu kluba, a ko je gledao isključivo lični interes.

brankobrnovicbuducnostsutjeskaiskljucenje

U derbiju sa Sutjeskom, 18. septembra, vidjeli smo Brnovićev ispad i nesportsku reakciju ka glavnom i linijskom sudiji, koji ga je koštao crvenog kartona i disciplinske mjere zabrane vođenja tima, koja je sa 8 smanjena na 5 mečeva, uz novčanu kaznu od 1.000 eura.

Brnović je tada smatrao da sudija Radovanović nije dosudio faul nad Mirkovićem koji je završio na travi, a u nastavku te akcije postignut je vodeći gol za Sutjesku, pa je u nastupu bijesa bacio akreditaciju, izrevoltiran sudijskom odlukom.

Srećom, Budućnost je uspješno prebrodila taj turbulentni period i uspjela da preskoči Sutjesku na tabeli.

Ne zaboravimo - Branko Brnović je legenda podgoričkog kluba, u kojem je krajem 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog vijeka stekao igračku slavu, probio se do reprezentacije Jugoslavije, a kasnije u Partizanu i Espanjolu napravio respektabilnu karijeru.

Četiri godine bio je selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore (do 2015.), sa kojom je 2011. godine igrao baraž za Evropsko prvenstvo.

Budućnost je u ovom trenutku u seriji od sedam mečeva bez poraza, uz pet trijumfa i dva remija u oba takmičenja - a plasirali su se u četvrtfinale Kupa CG, čiji trofej brane.

Ako je Brnović već dobio povjerenje nove uprave kluba koja je prije mjesec dana preuzela vođenje Budućnosti na čelu sa preduzetnikom Veselinom Mijačem, ostaje nejasno zašto ga smjenjuju baš u trenutku kad su „plavi“ u seriji dobrih rezultata i drže čelnu poziciju u Telekom Prvoj crnogorskoj ligi?

Zašto nije smijenjen kad su stigli novi čelnici, jer je ionako bio pod kaznom, pa je tada bio idealan trenutak za rezove, ako su već htjeli da ih prave, a ne sada kada su „plavi“ u dobrom ritmu...

Je li ovo pravi način da se klub vrati u “sjajne stare dane”?

Portal Analitika