Društvo

Prekršajne prijave protiv šest lica i organizatora zbog incidenta u Rožajama

Policijski službenici su procesuirali prekršajnim prijavama šest lica zbog incidenta koji se dogodio nakon završetka košarkaške utakmice između KK „Ibar” iz Rožaja i KK „Lovćen” iz Cetinja, a koja se odigrala juče u Rožajama u Sportskoj dvorani.
Prekršajne prijave protiv šest lica i organizatora zbog incidenta u Rožajama
Portal AnalitikaIzvor

Prekršajna prijava je podnijeta i protiv organizatora sportske priredbe.

Policijski službenici su postupajući na osnovu saznanja da je juče došlo do incidenta na navedenoj košarkaškoj utakmici identifikovali i procesuirali sedam lica.

Naime, nakon završetka utakmice navijači KK „Ibar” su ušli na sportski teren kojom prilikom je navijač D.Z. (19) iz Rožaja fizički napao igrača KK „Lovćen” E.H.

Dalji incident je spriječan od strane zaštitara i članova KK „Ibar”.

Policija je identifikovala lica koja su učestvovala u navedenom incidentu i o događaju obavijestila državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Rožajama koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog djela.

Policija je nadležnom sudu za prekršaje podnijela prekršajne prijave protiv D.Z, E.H. i navijača I.A. (30), S.K. (19), E.L. (27) i D.K. (21), zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim pripredbama.

Osim toga, Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka podnijet je nadležnom suduza prekršaje protiv organizatora sportske priredbe.

Ukoliko se u daljem postupku utvrdi odgovornost još nekih lica i ona će biti procesuirana prekršajnim prijavama.

Portal Analitika