Petnaest medalja i pehar za "Mata Leao" u Skoplju (FOTO)

Proteklog vikenda u Skoplju je održan veliki međunarodni kup u brazilskom džiu džicu-u "AJP North Macedonia Pro" za sve uzraste. Pomenuto takmičenje okupilo je više od 300 učesnika iz 20 timova i čak 17 država i to: Makedonije, Crne Gore, Srbije, Bugarske, Hrvatske,  Slovenije, Grčke, Albanije, Austrije, Švajcarske,Švedske, Poljske, Kipra, Fancuske, Tunisa, Angole i Ukrajine.
Petnaest medalja i pehar za "Mata Leao" u Skoplju (FOTO)
A.P.
A.P.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Podgorički klub za brazilski džiu džicu "Mata Leao" nastupio je sa 16 takmičara koju su osvojili 15 medalja i to: 8 zlatnih 3 srebrne i 4 bronzane.

mata0

Zlatne medalje osvojili su najmlađi takmičari Boris Ilin, Marko Maraš, Mitar Babić i Danilo Obradović. Potom su zlatni bili juniori Nemanja Aleksić i Ognjen Obradović dok je senior Petar Dobrović krunisao svoj nastup osvojivši dva zlata, u kategoriji teškaša plavih pojaseva kao i u apsolutnoj (open) kategoriji.

mata1

Osvajači srebrnih medalja su Ljubo Vojinović u dječijem uzrastu, junior Andrej Knežević i senior Aleksa Janičić dok su bronze pripale Nikoli i Aleksi  Mitroviću i na kraju senioru Dinu Alibaliću koji je dva puta došao do bronzane medalje u težinskoj i u open kategoriji.

Ovi dobri rezultati donijeli su Podgoričanima pehar trećeplasirane ekipe u konkurenciji 20 timova i četvrte nacije među 17 država učenika.

mata2

Pored sudijske ekipe iz Hrvatske pravdu na ovom takmičenju dijelili su i naše sudije Mladen Jokmanović i Srđan Bošković.

- Ovo je jedan od najuspješnijih timskih nastupa našeg kluba u ovoj sezoni i čestitam svim takmičarima na dobrim i fer borbama. U dječijem i junirskom uzrastu naši članovi pokazali su odličan rad, dok u seniorskoj konkurenciji nekoliko naših boraca nije uspjelo da dođe do medalje. Ipak seniori Dobrović i Alibalić su to kompenzovali osvojivši još po jednu medalju u open kategorijama pored onih iz težinskih. Još jednom smo pokazali da smo jedan od najuspješnijih klubova u ovom dijelu Evrope i da se u Crnoj Gori radi kvalitetan brazilski džiu džicu. Potrudićemo se da ovu takmičarsku godinu završimo sa što više uspjeha - poručio je trener Mladen Jokmanović.   

Portal Analitika