Društvo

Ombudsmani regiona na sastanku u Podgorici

Predstavnici 11 ombudsmanskih i institucija srodnog mandata, koje u svojim državama zagovaraju načela jednakosti, tolerancije i nediskriminacije, sastaće se na regionalnoj konferenciji Mreže tijela za jednakost jugoistočne Evrope, koja će naredna dva dana biti održana u Podgorici.
Ombudsmani regiona na sastanku u Podgorici
Agencije/Portal AnalitikaIzvor

Organizator i domaćin skupa biće institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, shodno obavezi preuzetoj sa prošlogodišnje konferencije održane u Tirani.

Tokom dvodnevnog skupa na panelima će biti razmatrane teme o borbi protiv diskriminacije u kontekstu ostvarivanja prava djeteta, etnički i vjerski stereotipi i predrasude kao uzrok diskriminacije, nezavisnost tijela za jednakost kao i njihov odnos sa medijima.

"Razgovaraće se o glavnim aktuelnim izazovima u radu kao i primjerima dobrih praksi i postupanja", kaže se u saopštenju Ombudsmana.

Mreža tijela za jednakost jugoistočne Evrope osnovana je 2016.godine u Beogradu, s ciljem promocije i jačanja principa jednakosti, tolerancije i nediskriminacije u regionu jugoistočne Evrope kao i snaženja regionalne saradnje i razmjene iskustava.

Portal Analitika