Košarka

I KSCG i Amfilohije pokušali da privole Mirotića da igra za Crnu Goru

"Znam izvjesno da je KSCG od 2008. radio sve da uvede Nikolu Mirotiću u našu reprezentaciju, znači od njegove sedamnaeste godine", napisao je na Fejsbuku sportski komentator Nebojša Šofranac
I KSCG i Amfilohije pokušali da privole Mirotića da igra za Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, kulminacija je bila 26. marta 2009. godine kad je direktor Danilo Mitrović samo zbog njega pošao na meč Olimpijakos-Real, Top 16 Evrolige.

„Prenosili smo to na IN TV, on je već ulazio, ne i te večeri. Nakon meča, Danilo mi je telefonski rekao da su pričali i da je potvrdio da će igrati za Crnu Goru, a vijest je bila toliko važna da smo je dali u špici dnevnika iste večeri“, naveo je Šofranac.

Dodao je da je Mirotić tada tek bio punoljetan, a ideja je bila da se uključi istog ljeta u A selekciju.

„Danas saznajem da je razgovoru prisustvovao i menadžer Ristanović iz Beograda. Dakle, da se ne trošimo na kadete. Bolje bi bilo da objasni zašto je rekao da, pa na kraju ipak ne“, poručio je Šofranac i nastavio:

„Za Španiju je za igrao tek godinu i po kasnije na EP U20 u Zadru, a nada da zaigra za Crnu Goru postojala je sve do Eurobasketa 2013, kad su pokrenute sve veze, i kako su mi tada rekli ubjeđivao ga i Amfilohije. Sve ok, sve je izbor, ali da ne ide priča kako nije prepoznat, postoje datumi, kasete, emisije... Da bi ljudi znali“, zaključio je Šofranac.

Portal Analitika