Muzika

Tajna služba ispitivala Eminema zbog "prijetećih stihova" upućenih Ivanki Tramp

Eminema je američka tajna služba ispitivala zbog "prijetećih stihova" upućenih Ivanki Tramp, kćerki aktuelnog predsjednika SAD-a, piše BBC News.
Tajna služba ispitivala Eminema zbog "prijetećih stihova" upućenih Ivanki Tramp
Klix.baIzvor

Zapisi koje je dobio Buzzfeed News pokazuju da su repera posjećivali agenti zbog njegove pjesme "Framed" iz 2017. godine.

Naime, Eminemu je postavljeno pitanje zašto se kćerka američkog predsjednika Donalda Trampa u pjesmi našla u prtljažniku njegovog automobila te zašto ju je nazvao "glupom plavušom".

Ovaj slučaj je otvoren nakon što je "zabrinuti građanin" poznatog repera prijavio policiji, a kasnije je i reporter TMZ-a tražio komentar u vezi sa sadržajem pjesme.

"Želim znati istražuje li vaša agencija Eminema zbog njegovih prijetećih stihova o Ivanki Tramp", piše u e-mailu.

Tajna služba je zatim počela proučavati reperovu porodičnu istoriju, a agenti su ga kontaktirali preko njegovih pravnika krajem 2017. godine, dok je razgovor obavljen u januaru 2018. godine.

Tokom intervjua agenti su čitali stihove muzičaru kako bi ih redom analizirao i kako bi rekao šta je htio njima poručiti. Marshall Mathers, kako je pravo Eminemovo ime, pjesmu je poznavao te ju je počeo recitovati zajedno sa agentima.

Nakon proživljene "torture" Eminem je ipak oslobođen pošto je savezni tužilac odbacio slučaj jer smatra kako ne postoji objektivan razlog za podizanje tužbe protiv muzičara.


 

Portal Analitika