Kultura

Bogdanović: Pobjeda je mnogo više od dnevnog lista

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je čestitku glavnom i odgovornom uredniku Pobjede, Drašku Đuranoviću povodom 75 godina od izlaska prvog broja tog dnevnog lista.
Bogdanović: Pobjeda je mnogo više od dnevnog lista
Portal AnalitikaIzvor

Čestitku prenosimo u cjelosti.

„Cijenjeni gospodine Đuranoviću,

Sa posebnim zadovoljstvom Vama, zaposlenima i bivšim radnicima želim uputiti srdačne čestitke povodom 75 godina rada “Pobjede”.

Vjerujem da danas, kada su iza “Pobjede” tri četvrtine stoljeća, možemo sa pravom reći kako je ona mnogo više od dnevnog lista, pa i - mnogo više od medija. Jer, uz “Pobjedu” su stasavale generacije - kako one koje su joj doprinosile, tako i one za koje je svako novo jutro bez njenih stranica bilo nezamislivo.

Zato, o radu “Pobjede” kroz vrijeme najbolje govore ljudi. A o njenom kvalitetu i značaju svjedoče svi oni koje pamtimo kao istaknute društvene, političke i kulturne poslenike, koji su profesionalnu afirmaciju stekli upravo kao novinari našeg najstarijeg dnevnika.

Od završnice Narodno-osloboodilačke borbe, sve do danas, “Pobjeda” je bila vjeran hroničar - a u staroj Jugoslaviji i jedan od medijskih simbola Crne Gore. Njeni su stari brojevi, otud, danas svojevrstan kapital, blago koje govori o razlicitim vremenima u svim krajevima naše države.

Zbog svega navedenog, posebno mi je drago što “Pobjeda” 75. godišnjicu obilježava kao stabilno preduzeće sa odgovornim menadžmentom i profesionalnim kadrom, koji garantuje uspješan rad i u razdoblju pred nama.

U to ime, još jednom upućujem iskrene čestitke povodom 75 godina rada“.

Portal Analitika