Fudbal

"Sokoli" pokvarili plasman na FIFA rang listi

Reprezentacija Crne Gore nalazi se na 61. mjestu rang liste koju svakog mjeseca objavljuje Svjetska fudbalska federacija (FIFA).
"Sokoli" pokvarili plasman na FIFA rang listi
Agencije/Portal AnalitikaIzvor

"Hrabri sokoli" imaju 1.371 bod, što im je donijelo za dva mjesta slabiji plasman u odnosnu na prethodno izdanje rangiranja najboljih svjetskih reprezentacija.

Crna Gora je u oktobru igrala dva meča u kvalifikacijama za EURO 2020. Remizirala je sa Bugarskom 11. oktobra u Podgorici (0:0), dok je tri dana kasnije poražena od Kosova u Prištini (2:0).

Naredne utakmice "hrabri sokoli" igraju u novembru. Na "Vembliju" će gostovati Engleskoj 14. novembra, a onda će pet dana kasnije sa Bjelorusijom odigrati prijateljski meč.

U vrhu liste nije bilo promjena, pa su prva četiri mjesta zadržale Belgija, Francuska, Brazil i Engleska. Urugvaj se popeo za jedan korak i na petoj poziciji je odmijenio Portugaliju, koja je sad šesta.

Za poziciju je napredovala i Hrvatska i ona je sad sedma, Španci su pali na osmo mjesto, Argentina je deveta, a Kolumbija deseta.

Od reprezentacija iz regiona, Srbija je na 33. mjestu, Bosna i Hercegovina na 48, Slovenija na 65, dok je Sjeverna Makedonija 68. reprezentacija svijeta.

Kosovo je zabilježilo najbolji plasman u istoriji i sada se nalazi na 114. poziciji.

Portal Analitika