Crna hronika

Advokati Medojevića: Ostali smo nijemi zbog nerazumne konstrukcije SDT-a

"Kao branioci Nebojše Medojevića, kada smo se upoznali sa sadržajem zahtjeva SDT-a za skidanje imunitetam, prosto smo ostali nijemi sa osjećajem dubokog stručnog prezira na ovako primitivnu i očigledno nerazumu, konstrukciju lišenu svake logike, saopšteno je iz Medojevićevog advokatskog tima.
Advokati Medojevića: Ostali smo nijemi zbog nerazumne konstrukcije SDT-a
Portal AnalitikaIzvor

U dosadašnjem toku postupka koji se vodi pred Višim sudom u Podgorici, protiv Medojevića za krivično djelo pranja novca, kako dodaju advokati, “suzdržavali smo se bilo kakvih medijskih reakcija, iako je to postuk lišen svake logike i osnova”.

“Gde je zidar optužen da je prao pare koje je zarađivao regularno i pošteno gradeći kuće, takođe ljudima koji su pošteno zarađivali svoj novac i to u vremenskom razdoblju od prije 20-ak god, pa je onda tako zarađen novac prao preko opozičione političke partije i to nakon 20- ak god. U takvom postupku koji vrijeđa i ljudsko i profesionalno dostojanstvo riješeni smo bili da sav svoj fokus profesionalni usmjerimo na sudnicu, mada moramo priznati da je to veoma teško”, ističu advokati.

Sada, kako poručuju “uvidom u najnovije remek djelo SDT,uočavamo da se navodna inkriminisana radnja na neprirodan i nelogičan način ubacuje u predmetni optužni akt.

 “Pa tako Nebojša Medojević  pere 10.000 eura od iznosa 12.000.000 eura,a da nikako ne može da uhvati logička nit imeđu nabrojanih radnji.Veoma je zanimljiva i konstrukcija i sastav kriminalnih organizacija ,u kojoj se Medojević nalazi, sve pripadnici DPS”, navode u saopštenju advokati.

Predmetni tekst SDT-a, kako tvrde “na brutalno providan način, bez opisa motiva i radnje pranja novca-povraćaja onome koji pere novac, kroz primitivnu montažu i iskaz svjedoka saradnika, ubacuje NM, u potpuno neprirodan i neodrživ kontekst, sa jasnom i neskrivenom željom da na taj način izvrši sistemsku odmazdu nad njim, a za račun političkih nalogodavaca”.

“Ključni dokaz za ove paušalne optužbe je novi svjedok saradnik. Za razliku od svjedoka saradnika u predmetu za pokušaj terorizma Saše Sindjelića, osobe sa istorijom psihičkih bolesti, sada je izbor pao na vozača okrivljenog Duška Kneževića, bivšeg pripadnika policije. Da nije tužno i veoma ozbiljno bilo bi smiješno”, poručuju advokati Medojevića Dražen Medojević, Ivan Šebek i Dušan Radosavljević.

Podsjetimo, SDT je prošle sedmice tražilo skidanje imuniteta Medojeviću jer se sumnja da je Medojević 2014. postao član kriminalne grupe biznismena sa potjernice Duška Kneževića, od koga je, kako sumnja SDT, uzeo 10.000 eura “prljavog novca”.

 

 

 

 

 

 

Portal Analitika