Abiznis

Polaganje kamena temeljca hotela „Durmitor" (VIDEO)

Premijer Duško Marković i vlasnik kompanije Durmitor Hotel and Villas, Petros Stathis položili su danas kamen temeljac za izgradnju novog hotela Durmitor na Žabljaku. Vrijednost ovog projekta je 20 miliona eura, a planirano je da u hotelu bude od 80 do 120 zaposlenih. Prioritet pri zapošljavanju imaće građani Žabljaka. Planirano je da cijeli proojekat bude završen u maju 2022. godine.
Polaganje kamena temeljca hotela „Durmitor" (VIDEO)
Portal AnalitikaIzvor

Danas, kako je rekao premijer Marković, počinjemo da stvaramo vrijednost sa kojom se neće samo ponositi Durmitorci, i investitor, već da su u pitanju kompleks i hotel koji će biti globalne vrijednosti i sadržaja.

"Zato sam ponosan i srećan. Obećao sam da ćemo cijelu Crnu Goru razvijati, da nas globalno kao turističku destinaciju neće predstavljati samo potencijali na jugu i centralnom dijelu zemlje, već evo i na sjeveru", rekao je Marković.

On se zahvalio Statisu što je razumio vladine planove da se Sjever razvija na kvalitetan način.

Podsjećamo, investitor je kompanija Durmitor Hotel and Villas čiji je osnivač i vlasnik Petros Statis.

Kompanija je osnovana prošle godine, a njen primarni cilj je izgradnja i upravljanje novim hotelom Durmitor.

Statisova kompanija, Adriatic properties, dobila je prošle godine od Ministarstva turizma i održivog razvoja urbanističko-tehničke uslove za gradnju luksuznog turističkog naselja na mjestu nekadašnjeg žabljačkog hotela Durmitor.

 

 

Portal Analitika