Muzika

Snimljena pobjednička kompozicija "Danilovgradation"-a

„Suzana“, pobjednička kompozicija takmičenja gimnazijskih bendova „Danilovgardation“, u izvođenju benda „Ne bilo rock-a“ iz nikšićke gimnazije, snimljena je ovih dana u studiju Electrick Recording Studio u Podgorici. Pjesma je ispunila sva očekivanja kako njenih autora tako i organizatora samog  takmičenja.
Snimljena pobjednička kompozicija "Danilovgradation"-a
Portal AnalitikaIzvor

„Danilovgradation“ je takmičenje crnogorskih gimnazijskih bendova koje je 10. maja ove godine organizovano po prvi put. Organizator je danilovgradska gimnazija sa Ministarstvom prosvjete i opštinom Danilovgrad. Ovo je bilo prvo okupljanje crnogorskih gimnazijalaca, a spojila ih je ljubav prema dobroj muzici. Žiri je radio u sastavu Željko Milović, Vjera Nikolić, Vlado Maraš, Mihailo Radonjić i Nina Žižić. Druga nagrada, audio oprema u vrijednosti od 300€, pripala je bendu iz kotorske gimnazije „Sunset“, a električna gitara, kao treća nagrada, pošla je u ruke benda „Krug“ iz barske gimnazije.

Takmičenje je bilo organizovano tako da od tri kompozicije koje su izvođenje, jedna bude autorska. Na ovaj način uspješno je realizovan glavni cilj takmičenja, a to je da se mladi ljudi podstaknu na kreaciju i stvaranje svojih djela, a ne da samo imitiraju ili interpretiraju već postojeća. Ispunjeni su i ostali ciljevi, a to su: usmjeravanje srednjoškolaca na kvalitetne sadržaje, unapređenje vannastavnih sadržaja, razvijanje kostruktivne kritičke misli, uvažavanje različitosti.

Povodom takmičenja i rada u studiju članovi benda „Ne bilo rock-a“ su rekli:
„Ovaj projekat nam je dao šansu da pokažemo našu ljubav prema rok muzici i da uživamo u svakom trenutku. Takmičenje „Danilovgradation“ je bio odličan način da svi čujemo nešto novo ali i da uživamo u starijim pjesmama koje su oblikovale ovaj muički žanr. Bendovi koji su došli iz svih gradova Crne Gore imali su šansu da se upoznaju i da zajedno ovaj događaj učine nezaboravnim. Naravno, nagrade koje su uslijedile bile su rezultat rada i truda. Sva naša očekivanja su bila ispunjena.“ 

Idejni tvorac takmičenja, direktorica danilovgradske gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ Nataša Latković, rekla je: 
„Svi koji su 10. maja bili na „Danilovgradation“-u puni su riječi hvale za samu ideju, a posebno za realizaciju. Srednjoškolci su svirali na bini i ozvučenju na kojima bi im pozavidjela velika imena muzičke scene, glasanje je bilo transparentno jer se njegov tok mogao pratiti na led ekranu kao na velikim takmičenjima. Riječi hvale nisu žalili ni članovi žirija koji su izrazili želju da „Danilovgradation“ preraste u tradicionalnu manifestaciju. Takmičenje ne bi bilo izvodljivo bez podrške Ministarstva prosvjete i opštine Danilovgrad, a nezaobilazna podrška su bili i sponzori nagrada: PAM, Muzički magazin Glorija i Euro Unit. Ostaje samo da nastavimo gdje smo stali i ne dozvolimo da se ova priča završi jednim izdanjem.“

Milica Lekić, PR Ministarstva prosvjete, rekla je: “Takmičenje je bilo takvo da je nakon njega ostala samo obaveza da narednih godina bude sve veće. Vjerujem da će prerasti u tradicionalnu manifestaciju. Naši srednjoškolci, koji u tim godinama žele da pokažu šta znaju, treba da od sistema imaju poruku da ćemo ih podržati u realizaciji kvalitetnih inicijativa.”

Zorica Kovačević, predsjednica opštine Danilovgrad, rekla je: „Opština Danilovgrad je podržala takmičenje gimnazijskih bendova “Danilovgradation” prepoznavši u njemu sjajnu ideju da se baš u Danilovgradu po prvi put okupe crnogorski gimnazijalci i na taj način podstaknu mladi na konzumiranje kvalitetnih i zdravih sadržaja. Tog dana bili smo domaćini ne samo takmičarima iz devet crnogorskih gradova, već i njihovoj brojnoj publici. Posebno nas raduje što se ova manifestacija podudarila i sa godinom u kojoj proslavljamo 150 godina od osnivanja opštine Danilovgrad. Naša gimnazija će u nama imati pouzdanog partnera za realizaciju aktivnosti koje su od interesa za mlade i podstiču njihovo stvaralaštvo i kreativnost.”

Pjesmu možete naći na sljedećem linku: https://www.youtube.com/watch?v=VgVrpd155qc
 

Portal Analitika