Fudbal

Evra: Igrači Arsenala su bebe, volio sam da igram protiv njih jer sam znao da ću pobijediti

Nekadašnji fudbaler Mančester Junajteda Patris Evra govorio je o ekipi Arsenala i istakao da Topnici nemaju pobjednički mentalitet.
Evra: Igrači Arsenala su bebe, volio sam da igram protiv njih jer sam znao da ću pobijediti
Sportski portali/Portal Analitika Izvor

Za Evru su igrači Arsenala bili i ostali bebe, bez obzira što je prošlo deset godina.

"Zvao sam ih svojim bebama prije 10 godina i oni su još uvijek to, kad ih pogledam, pomislim da su moje bebe. To je istina, ne ponižavam ih kad to kažem. Izgledaju lijepo, ali ne i kao tim koji pobjeđuje. Igraju dobar fudbal, ali mi je uvijek bilo drago igrati protiv njih jer sam znao da ću pobijediti. Čak i kad je stigao Robin van Persi, prvog dana sam mu pružio ruku i rekao ' dobrodošao u muški klub. Na početku je bio uznemiren, ali mi je nakon mjesec dana rekao da sam u potpunosti bio u pravu", izjavio je Evra.

On smatra da se ništa nije promijenilo odlaskom menadžera Arsena Vengera, te da uprkos velikim igračima Topnici izgledaju slabo.

"Ne vidim nekog vođu ni karakter, izgledaju mentalno slabo. Imaju velike igrače poput Davida Luiza, Obamejanga i Lakazeta, ali im je uvijek nešto nedostajalo. Genduzi je igrao u sredini terena, ali je ranije igrao u drugoj ligi Francuske i nije igrao standardno. Sada je najbolji igrač u ovom timu. Poštujem Obamejanga i Lakazeta, ali ako oni ne postižu pogotke, Arsenal je u problemima", zaključio je Evra.
 

Portal Analitika