Fudbal

Arapski princ nudi bogatstvo, ali...

Princ Saudijske Arabije Muhamed bin Salman želi da kupi Mančester junajted i za to je spreman da plati pravo malo bogatstvo. Ipak, porodica Glejzer ima jasnu poruku – klub nije na prodaju!
Foto: Getty Images
Foto: Getty Images
Sportski portali Izvor

Saudijski princ Muhamed bin Salman želi da postane vlasnik jednog od najpopularnijih fudbalskih kluova na svijetu, ali, kako stvari za sada stoje, u tome neće uspjeti čak ni za vrtoglavu sumu od - četiri i po milijarde eura!

Porodica Glejzer, koja je klub preuzela 2005. godine, ne želi da proda klub, a to je potvrdio i izvršni potpredsjedik kluba Ed Vudvord.

"Koliko znam, porodica Glejzer nema namjeru da prodaje klub. Nedavno su iznijeli dugoročne planove i, koliko je meni poznato, nije bilo razgovora o bilo kakvoj cijeni, niti bilo čemu sličnom", rekao je Vudvord ostrvskim medijima.

Muhamed bin Salman je, navodno, već dva puta slao ponudu za klub, posljednja u vrijednosti od tri milijarde eura.

Salmanova ideja je da u investicijama nadmaši šeika iz Abu Dabija, Mansura bin Zajeda, koji je vlasnik gradskog rivala "đavola" – Mančester sitija.

Navijači slavnog engleskog kluba nijesu zadovoljni kako porodica Glejzer vodi klub, što su jasno pokazali tokom meča protiv Liverpula – avion je nosio poruku "Ed i dalje neuspješan – Vudvord napolje".

Portal Analitika