Društvo

JANOVIĆ: Evropske vrijednosti za crnogorsku mladost

„Vlada Crne Gore ulaže konstantne napore sa ciljem poboljšanja položaja mladih jer je pitanje mladih od multiresorskog značaja. Kroz različite Vladine programe i politike sprovode se brojne aktivnosti i programi koji zadovoljavaju potrebe mladih u različitim oblastima“, istakao je ministar sporta i mladih, Nikola Janović povodom obilježavanja prve godine postojanja evropske omladinske kartice u Crnoj Gori.
JANOVIĆ: Evropske vrijednosti za crnogorsku mladost
Portal AnalitikaIzvor

Naša Vlada, vodeći se ključnim principima mobilnosti, aktivizma i umrežavanja mladih seuključila u projekat Evropske omladinske kartice u ciljuunapređenja njihovog ličnog i društvenog razvoja.

minjanovic

Ministarstvo sporta i mladih, u saradnji sa Evropskom asocijacijom omladinske kartice i NVO „Centar za omladinsku edukaciju“, od aprila 2018. godine pruža kontinuiranu podršku implementaciji projekta evropske omladinske kartice u Crnoj Gori.

Omladinska kartica predstavlja međunarodno priznatu benefit karticu za mlade uzrasta 13-29 godina koji besplatno koriste preko 130 popusta u Crnoj Gori i 70 000 popusta u Evropi.

min1

„Za samo godinu dana, u saradnji sa našim partnerima na nacionalnom i lokalnom nivou, uspjeli smo da distribuiramo blizu 5.000 besplatnih kartica mladima širom Crne Gore koji su na taj način postali korisnici benefita i popusta koje nudi kartica u 37 evropskih država“, naglasio je Janović.

Od samog osnivanja, Ministarstvo sporta i mladih ima želju i političku volju da bude pouzdan i najvažniji partner mladima u Crnoj Gori, da u kontinuitetu unapređujemo njihov  status i položaj i zajednički rješavamo izazove s kojima se suočavaju, zaključio je Janović.

Portal Analitika