Fudbal

VAR, sporne situacije i remi Junajteda i Liverpula

Derbi Mančester junajteda i Liverpula završen je bez pobjednika - 1:1. I nakon gostovanja najvećem rivalu, Liverpul je bez poraza u Premijer ligi.
FOTO: EPA
FOTO: EPA
Sportski portali / SportklubIzvor

Nakon osam pobjeda osvojili su Redsi bod na Old Trafordu kasnim golom Adama Lalane.

Meč je završen rezultatom 1:1, a vjerovatno će se danima pričati o propustu sudije koji je prethodio golu "crvenih đavola".

Liverpul je u prvom poluvremenu pokušavao da gradi prostor, ali je istrčao i nekoliko kontranapada. Međutim, bez konkretne prilike i gola.

Junajted se fokusirao na igru na centru terena gdje je rivala terao na brojne greške, da bi poveo golom Markusa Rašforda nakon očiglednog faula koji je prethodio pogotku.

Martin Etkinson pregledao je snimak iako je stajao na samo korak od mjesta gdje je igrač Liverpula fauliran i ostao je pri svome - gol važi.

U finišu prvog poluvremena, Sadio Mane je uspio da pošalje loptu u mrežu domaćih, ali je VAR potvrdio da je Senegelca lopta udarila u ruku dok je gradio poziciju i gol je opravdano poništen.

U drugom poluvremenu, više se igralo na polovini Junajteda koji je imao nekoliko veoma dobrih kontri.

Na novo pravo uzbuđenje čekalo se do 84. minuta. Adam Lalana najbolje se snašao ispred gola domaćih i pogodio za izjednačenje.

Liverpul na prvom mjestu na tabeli ima 25 bodova, šest više od Mančester sitija i Lestera, a Mančester siti je ovim bodom napredovao za jedno mjesto na tabeli i sada je 13. sa 10 bodova.

 

Portal Analitika