Zabava

Oženio se Nadal: 500 gostiju, zabranjeni telefoni i dronovi, bivši kralj prisustvovao ceremoniji

Španski teniser Rafael Nadal i njegova dugogodišnja djevojka Marija Fransiska Pereljo vjenčali su se danas na sjeveru Majorke, u krugu porodice i najbližih prijatelja.
Oženio se Nadal: 500 gostiju, zabranjeni telefoni i dronovi, bivši kralj prisustvovao ceremoniji
Portal AnalitikaIzvor

Sudbonosno "da" Nadal i Pereljo rekli su oko 14.00 sati u zamku iz 17. vijeka "Sa Fortalesa", koje se smatra najskupljim privatnim vlasništvom u Evropi.

Vjenčanju su prisustvovali i bivši kralj Španije Huan Karlos i njegova supruga Sofija.

Svi gosti na vjenčanje su stigli autobusima, osim bivšeg kralja i njegove supruge, koji su došli automobilom.

Kako prenose strani mediji, gosti na vjenčanju Nadala i Marije nijesu smjeli da nose mobilne telefone.

Svi zaposleni koji će danas raditi na vjenčanju morali su, kako se navodi, da potpišu ugovore o povjerljivosti, jer su teniseru i Mariji, najvažniji privatnost i sigurnost.

Prema želji mladenaca, na svadbi nije bilo nikoga iz svijeta politike. Zanimljiva je činjenica da na svadbu nije pozvan Novak Đoković, a da se neće pojaviti ni Rodžer Federer koji, kako sam kaže, ima druge obaveze.

Slavni teniser Rafael Nadal i njegova ljubav iz djetinjstva, sa kojom se zabavlja već 14 godina, na raskošnoj svadbi okupiće više od 500 zvanica, prenose španski mediji.

Za meni će, kako tvrde izvori, biti zadužen čuveni španski kuvar Kiki Dakosta, a kako se navodi Rafa će na svadbi uživati u posebnom obroku, baziranom na povrću, za razliku od ostalih gostiju za koje je planiran tradicionalni španski jelovnik na bazi mesa i ribe.

Prema dobro obaviještenim izvorima, gosti će između ostalih biti Kristijano Ronaldo, Pau Gasol, pjevač Enrike Iglesijas i teniser Felisijano Lopez.

Portal Analitika