Politika

DF: Iza najnovijih akcija SDT-a stoji Milo Đukanović

Šef režima Milo Đukanović stoji iza najnovijih akcija Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) koje se obračunava sa njegovim protivnicima, kazali su iz Demokratskog fronta (DF).
DF: Iza najnovijih akcija SDT-a stoji Milo Đukanović
Portal AnalitikaIzvor

Oni navode da je jasno kako je cilj ućutkati DF i Nebojšu Medojevića da ne bi više „otkrivali javnosti sve kriminalne radnje u koje su umiješani njihovi nalogodavci, partneri, prijatelji i parapolicijske strukture“.

„Ta ekipa, koja se lažno predstavlja kao pripadnici tužilaštva, ne reaguje na očigledne dokaze kao što su snimci Duška Kneževića u kojima daje novac ili razgovara sa ključnom ličnošću tužilaštva vezano za korupciju u toj nazovi instituciji.

Od ovih potpuno jasnih dokaza, za dvojac Stanković – Katnić relevantniji je očigledno namješteni uradak i neki nepostojeći rokovnik. Vjerovatno je Saša Čađenović ispisivao taj obucak kao što je pokušao u kući policijskog funkcionera Stojkovića da oružje dopremljeno iz policijskog magacina podmetne DF-u“, kazali su.

Dodaju da dok sa jedne strane sudstvo i tužilaštvo nijesu u stanju da riješe brojne afere koje potresaju zemlju, a u kojima je prema njihovim riječima očigledno da su „na vrhu, u svim granama vlasti, kriminalci“, sa druge strane, kako kažu, „ekspresno reaguju protiv Nebojše Medojevića nakon što volšebno pronalaze neki skriveni notes u kome je navodno zapisano njegovo ime“.

„Sudstvo i tužilaštvo su u slučaju lidera DF-a uveli kao novo procesno pravilo – pretpostavku krivice. Svako iz DF-a se smatra krivim, pa čak i kada se dokaže suprotno. Ovakvom haosu i bezvlašću mora se jednom stati na kraj“, naglasili su.

Oni ističu da nemaju dilemu kako je Milo Đukanović, koristeći Milivoja Katnića, otpočeo kampanju „mnogo širih razmjera nego što je to pokušaj saniranja štete od svakodnevnih afera koje potresaju Crnu Goru“.

„Očigledno je da će se ova kampanja nastaviti u 2020. kroz ovakve i slične postupke tužilaštva nastale u notesu specijalnog tužilaštva“, zaključili su iz DF-a.

Portal Analitika