Abiznis

Vlada predložila da se koriguje cjenovnik Službenog lista

Vlada je predložila da se naknada za objavljivanje informacija o osnivanju, izmjenama i prestanku firmi u Službenom listu smanji sa dosadašnjih prosječnih 12 na tri eura. Direktor i glavni i odgovorni urednik Službenog lista Momčilo Vujošević  Pobjedi je kazao da se nada da će smanjenje biti manje i da neće imati ,,drastičan uticaj na poslovanje“.
Vlada predložila da se koriguje cjenovnik Službenog lista
PobjedaIzvor

Traženo smanjenje bi, ističe, značajno umanjilo prihode Službenog lista.

RAČUNICA

- Ako se ima u vidu da je prethodne godine u Službenom listu objavljeno 5.440 promjena, 4.609 osnivanja i 850 likvidacija, (ukupno 10.899 oglasa) za šta je naplaćeno 130.788 eura, jasno je da će biti ugroženo naše poslovanje i da ćemo imati gubitak - objašnjava Vujošević i dodaje da im ovo ne bi bilo prvo smanjenje prihoda, jer je jedno bilo prije dvije godine.

- Zahvaljujući rješenjima u Zakonu o izvršenju i obezbjeđenju, kojim je ukinuta obaveza objavljivanja oglasa javnih izvršitelja u Službenom listu i prenesena na dnevnu štampu, na godišnjem nivou izgubili smo 40 hiljada eura - kaže Vujošević i dodaje da se nada da će nadležni analizirati posljedice i smanjiti naknadu u prihvatljivijem procentu.

- Ukoliko se ostane pri planiranom smanjenju, nedostajuća sredstva moraju biti nadoknađena iz budžeta - smatra direktor.

Opširnije u Pobjedi.

Portal Analitika