Društvo

Katnić pokazao notes Duška Kneževića

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić pokazao je notes Duška Kneževića gdje se, prema sumnjama SDT-a, vide tačne cifre kome je novac išao i kako je novac izlazio iz Crne Gore.
Katnić pokazao notes Duška Kneževića
Portal AnalitikaIzvor

"Evo ovdje imate osam miliona...evo ovdje ovome 500.000", naveo je Katnić u emisiji "Živa istina". Notes je pronađen u kući Duška Kneževića.

Odbjegli biznismen Duško Knežević je prije dva dana negirao postojanje notesa, u kome se prema saznanjima medija nalazi ime Nebojše Medojevića.

FEJK NJUZ

On je rekao da nikada  sekretaru VDT-a Nenadu Vujoševiću niko nije predložio da bude svjedok saradnik, to je, kako j edodao, prema ''starocrnogorskoj sintagmi fejk njuz''.

"Borović je u telefonskom razgovoru prijetio mom sagovorniku i to nije zapamćeno u sudskoj praksi" kazao je Katnić.

''Misteriozni advokat koji je posjetio Vujoševića u ZIKSU i nešto navodno nudio u moje ime je fejk njuz, stara crnogorska sintagma i ja je kao starocrnogorac koristim. Ona korespondira onoj - kralj Nikola ukra vola i pobjega preko mora. Vujošević je u pritvoru i njega zastupaju dva branioca Mićović Danilo i advokat Radević zamjenik iz kancelarije Borovića. To stoji u spisku koji je zvanično dat iz ZIKS-a i jasno se vidi da ga niko drugi nije posjećivao. Ove izjave o misterioznom advokatu su ozbiljne neistine i one se u jednoj demokratskoj državi ne smiju iznositi, prenositi i plasirati. Ovo je plasirano ozbiljno a ništa istinito nije.'', kazao je Katnić.

Govoreći o saslušanju Vujoševića, on je rekao da je branilac ne djeluje u skladu sa najboljim praksama odbrane.

''Takva odbrana uvlači u krivičnu odgovornost. To postavlja pitanje da li Vujošević ima adekvatnu odbranu od tog advokata. Taj branilac je javno izjavio da će spriječiti da Vujošević okrivi sebe i Kneževića. Ako ovaj advokat štiti Kneževića, a njihove odbrane su suprotstavljene, onda je to ozbiljan konflikt'', rekao je Katnić, mislieći na advokata Borivoja Borovića.

Katnić je dodao i da je advokat Borović prijetio Katnićevom saradniku.

''Ovaj branilac je u telefonskom  razgovoru mom saradniku prijetio. To nije zamapćeno u sudskoj praksi i ovaj tužilac to neće dozvoliti'', kazao je Katnić.

Portal Analitika